Turul se apropie de Suceava

Caravana editiei a 48-a a Turului Cliclist al Romaniei a pornit pe 4 iunie din Constanta. Astazi, pe o distanta de 200 km intre Vaslui si Botosani se desfasoara etapa a III-a. La fel ca in 2010, Suceava se va regăsi si anul acesta pe harta Micii Bucle. In etapa a IV-a, pe 7 iunie, cicliştii vor intra în judet dinspre Botosani.

După mai bine de patru ani de aşteptare, tricoul galben, decernat liderului clasamentului general, a revenit României. Andrei Nechita (foto) a sosit al patrulea la finele celei de a doua etape. Născut la Bârlad, dar mutat ulterior la Vaslui, Nechita locuieşte de ani buni în Italia, acolo unde părinţii au emigrat cu mai mulţi ani în urmă.

După etapa a treia, în clasamentul general lider este românul Andrei Nechita, care a devenit şi deţinătorul tricoului galben. Tricoul verde al căţărătorilor este deţinut de italianul Alessandro Calderan (Cycling Team Friulli), cel roşu al sprinterilor de Victor Mironov, în vreme ce tricoul alb pentru cel mai combativ ciclist i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis. Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, i-a revenit lui Răzvan Jugănaru (Dinamo), iar tricoul alb acordat de COSR pentru cel mai bun tânăr român lui Alexandru Grădinaru, de la echipa naţională.

Clasament general inaintea etapei a III-a (două etape + prolog):
1. Andrei Nechita (România) – 9.10.23
2. Angelo Ciccone (GS San Marco Concrete) – 9.10.49
3. Henrich Berger (Mazicon Bucureşti) – 9.19.16
4. Cristian Grazian (Cycling Team Fiulli) – 9.19.32
5. Daniel Petrov (Konya Turku Sekerspor) – 0.19.32

Clasament general pe echipe:
1. Cycling Team Friulli (27.46.49)
2. Tablewere (28.04.21)
3. România (28.06.26)

Caravana va ajunge la Suceava, marţi seară, în jurul orei 18:30 fiind programată sosirea în faţa magazinului Bucovina, iar o jumătate de oră mai târziu, în Piaţa Drapelului va avea loc festivitatea de premiere. Miercuri, cicliştii vor fi transportaţi la Tg. Neamţ, de unde se va da startul etapei a V-a.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Turul se apropie de Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*