Turul Ciclist al României a fost reprogramat pentru perioada 18-22 octombrie

Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, are o nouă perioadă de desfășurare. Competiția va avea loc în perioada 18-22 octombrie, cu o lună și jumătate decât data anunțată inițial, și se va derula pe același traseu de peste 900 de kilometri, ce va porni din Suceava și care va traversa orașele Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași, etapa finală urmând a avea loc la București, pe bulevardul Kiseleff.

Din motive independente de organizatori și parteneri, perioada de desfășurare a Turului României se decalează pentru luna octombrie.

Federația Română de Ciclism, în acord cu Uniunea Ciclistă Internațională, a selectat o nouă perioadă de desfășurare care nu se suprapune cu alte competiții și care permite continuitatea acestei competiții emblematice pe plan local, oferind tuturor părților implicate – concurenți, spectatori, parteneri, etc., un spectacol de calitate, organizat la standarde internaționale, și o experiență sportivă completă.

Festivitățile pentru Mica Buclă vor debuta astfel pe 17 octombrie cu prezentarea echipelor, eveniment ce va avea loc pe esplanada Casei de Cultură Suceava, urmând ca cicliștii să pornească în prima etapă pe 18 octombrie, spre Piatra Neamț. În calitate de promotor al frumuseților locale, pe parcursul traseului de peste 900 de kilometri, Turul României va pune în lumină numeroase zone și obiective turistice din România, precum Cetatea Sucevei, Mănăstirea Voroneț, lacul Bicaz, stațiunea Durău, zona viticolă a Vrancei, Munții Măcinului, dar și localități pitorești situate de-a lungul Dunării.

Program Turul României 2023:

Etapa 1 (18 octombrie): Suceava –  Piatra Neamț

Etapa 2 (19 octombrie): Piatra Neamț – Focșani

Etapa 3 (20 octombrie): Focșani – Tulcea

Etapa 4 (21 octombrie): Tulcea – Călărași

Etapa 5 (22 octombrie): București

Oferind o experiență completă publicului spectactor, precum și inspirație pentru micii amatori de ciclism, Turul României cuprinde și anul acesta cinci curse pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani. Acestea au loc în fiecare oraș prin care trece caravana ciclistă, iar participarea este gratuită.

Turul va fi transmis pe DigiSport și TVR

Fanii competiției vor putea urmări Turul României 2023 în direct atât online, pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan (RO), precum și pe DigiSport. Astfel, competiția va fi transmisă zilnic în perioada 18-22 octombrie pe DigiSport, iar pe TVR 2 și TVR 1 vor fi difuzate rezumatele fiecărei etape.

La prima strigare, 22 de echipe profesioniste au confirmat prezența la startul din Suceava. Printre acestea se numără echipe continentale, procontinentale și naționale din Noua Zeelandă, Austria, Germania, Canada, SUA, Olanda, Polonia, Danemarca, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria dar și o echipă din Japonia, aflată pentru prima dată în România.

Țara noastră este reprezentată de două echipe continentale: Sofer Savini Due și Mentorise Elite Team, precum și de echipa națională a României.

Turul României 2023 este organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Agenția Națională pentru Sport și Auchan România, în calitate de partener principal.

În cadrul competiției din acest an vor fi acordate șase tricouri distinctive:

Tricoul galben – Lider în Clasamentul General, oferit de Alpro;

Tricoul alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani), oferit de Gebrüder Weiss;

Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte, oferit de Orange;

Tricoul verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor, oferit de Gillette;

Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor, oferit de M&M;

Tricoul gri – Lider în clasamentul pe echipe, oferit de Auchan.

Sponsori eveniment: Whiskas, Pizza Guseppe, Zuzu Fit, elit, Pepsi Max, Clear, Olympus, Hochland, Meda, GoKiddy.

Primăria Municipiului Suceava este partener instituțional al competiției. 

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *