Turul Ciclist al României 2023 pornește de la Suceava

Turul Ciclist al României va debuta în acest an de la Suceava, cu participarea a 25 de echipe şi 150 de sportivi din 15 ţări, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit primarului Sucevei, decizia fost luată la începutul lunii decembrie 2022 la sediul municipalităţii, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Federaţiei Române de Ciclism.

Lungu a subliniat că acest eveniment va contribui la promovarea municipiului Suceava, în condiţiile în care competiţia va fi transmisă pe canalul Eurosport.

Primarul a precizat că perioada de desfăşurare a evenimentului, cunoscut ca Mica Buclă, este între 3 şi 10 septembrie, iar la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc prologul, municipiul Suceava fiind gazda turului timp de 3 zile, când pe 4 septembrie va fi prezentarea echipelor, pe 5 septembrie va fi proba contratimp individual şi cursa copiilor, iar pe 6 septembrie se va da startul primei etape.

Contribuţia municipalităţii constă în asigurarea finanţării cu suma de 400.000 de lei pentru a se asigura cazare şi masă pentru 480 de participanţi, identificarea locaţiilor unde se va desfăşura evenimentul, restricţionarea circulaţiei şi obţinerea avizelor necesare„, a spus Lungu.

Potrivit acestuia, evenimentul se încadrează în noua strategie de turism a oraşului Suceava, respectiv organizarea a cât mai multor evenimente.

Sursa: Agerpres

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *