Trofee maronii

Dănuţ Chidoveţ

Până la conferinţa de presă de sâmbătă, am crezut că le-am văzut şi le-am auzit pe toate, că nu mă mai poate surprinde nimic in fotbalul sucevean. In aproape o oră, cât au măcăit Ioan Radu şi Ciprian Anton in microfoane, mi-am dat seama că mă inşelasem. In universul Areniului, două lucruri sunt intr-adevăr infinite: iresponsabilitatea şi prostia.

In faţa camerelor de filmat, Ioan Radu s-a şters la fund cu clasamentul şi cu cererile noastre de demisie, apoi şi-a pus operele in vitrina clubului. Erau primele trofee din istoria “alb-albastră” a Cetăţii.

Imediat, pe scaunul condamnaţilor s-a aşezat Ciprian Anton, un plăngăreţ dezgustător, care a ridicat la rang de artă obedienţa sportului faţă de politic. Impreună, formează un cuplu de conducători pe care şi l-ar dori orice primar dezinteresat de performanţă in sport.

Un om de fotbal poate fi criticat, un om de fotbal poate fi injurat, un om de fotbal poate fi urât de suporteri, unui om de fotbal i se poate cere demisia. Nimic nu este insă mai grav decât a fi penibil. Iar sâmbătă, Ioan Radu şi Ciprian Anton au fost excesiv de penibili.

Pe gazonul Areniului nimic nou. Acolo, arbitrajele sunt precum răvaşele din plăcintele cu mere. Poţi să găseşti oricând o declaraţie de dragoste sau o condamnare la moarte in ele.

Azi, inchei cu o dedicaţie…

www.chido.blog.com

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *