Trei zile de hochei

Timp de trei zile, Patinoarul artificial din Suceava a găzduit cea de-a 5-a ediţie a Memorialul “Ştefan Tomovici” la hochei pe gheaţă. In cadrul evenimentului au fost organizate meciuri pentru juniorii de la CSM Suceava, dar şi între foşti hocheişti.

La secţiunea “olb-boys”, Ice Galaxy Suceava a înfruntat Metalul Rădăuţi şi Dunărea Galaţi. Ediţia din acest a Memorialului “Stefan Tomovici” a cuprins şi trei meciuri amicale între juniorii cluburilor CSM Suceava şi Ice Magic Buzău. Iniţial au fost aşteptate trei grupe de juniori, dar două dintre acestea, Corona Braşov şi Progym Gheorghieni, au declinat invitaţia organizatorilor din cauza problemelor financiare.

„Pentru noi a fost un mare câştig ceea ce s-a întâmplat în aceste trei zile. Gheaţa a fost extraordinară, băieţii au jucat foarte bine şi suntem foarte mulţumiti de modul în care a ieşit acest turneu”, a declarat Cătălin Vasiliu, antrenor de hochei la CSM Suceava.

Tehnicianul celor de la Ice Magic Buzău s-a arătat mulţumit de nivelul jocurilor de la Suceava, dar a admis că tinerii hocheişti care s-au înfruntat pe parcursul celor trei zile au nevoie de mai multe meciuri pentru a creşte în valoare.

“Mă bucur că aici ia naştere o nouă generaţie de copii, cea de U12. Cu toate că la Suceava, la fel ca şi la Buzău, patinoarul este sezonier, mă bucur că sunt copii care îşi doresc să practice acest sport şi ma bucur că sunt oameni pasionaţi, care îşi dau sufletul pentru hochei. În aceste meciuri s-a văzut lipsa de experienţă competiţională, dar cu ambiţie şi cu muncă putem să obţinem în viitor rezultate bune şi foarte bune pe plan naţional”, a spus antrenorul buzoienilor, Cristian Mănăilă.

În funcţie de posibilităţile financiare, antrenorii echipei de hochei CSM Suceava intenţionează să participe, până la sfârşitul iernii la o serie de turnee programate în Iasi, Bucureşti şi Braşov. Cea de-a cincea ediţie a Memorialului “Ştefan Tomovici” a fost organizată de CSM Suceava, în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *