Trei suceveni au concurat la Snow Bike Festival

ciclism

ACS Vee Tire Team Suceava a fost singura echipă din România prezentă la concursul de Mountain Bike – Snow Bike Festival, primul și singurul concurs de Cross Country pe zăpadă din lume acreditat de Uniunea Ciclistă Internațională. Echipa suceveană a fost formată din Ciprian Calancea, Mihai David și Adrian Dumitru.

Ediția din acest an a concursului Snow Bike Festival s-a desfășurat în perioada 19-22 ianuarie în Elvetia și a reunit la start peste 100 de concurenți, din 19 țări. Printre acestia s-au regasit nume foarte sonore din cilclismul international precum Nicola Rorbach – Elevetia si Markus Bauer – Germania, niste obisnuiti ai cupelor mondiale, Andreea Tiberi – Italia, ciclist ce a participat la olimpiada de la Rio in 2016 la proba de Cross Country Olimpic, care este si el component al marii familii Vee Tire la nivel mondial, Tracey Mosley – Marea Britanie, campioana mondiala si europeana la Downhill, Greg Saw – Australia, castigator al trofeului Crocodile of Australia, dar si John Smith – Africa de Sud, fostul capitan al echipei nationale de rugby ce a castigat Cupa Mondiala in 2007.

Concursul a fost impartit in 5 etape din care patru au fost contra cronometru si una de Cross Contry Eliminator, dupa cum urmeaza:

1. Prolog – o cursa intensa pe un traseu de 7.5 km.
2. Etapa 1 – a propus un traseu de 29.9 km cu o diferenta de nivel de 786 m.
3. Etapa 2 – a avut 33.5 km si o diferenta de nivel de 945 m.
4. Eliminator Niht Race – un traseu scurt de maxim 1 km in care ciclistii plecau cate patru de la start iar primii 2 se calificau in urmatoarea etapa.
5. Etapa 3 – insuma 34.5 km cu o diferenta de nivel de 706 m

Sucevenii au reușit să își treacă în palmares câteva rezultate notabile. Ciprian Calancea a ocupat locul 9 în clasamentul general și a fost cel mai bun sportiv non-UCI din cursa Night Eliminator Race, fiind singurul din această categorie care a ajuns până în faza semifinalelor. Ceilalți doi suceveni prezenți în Elveția, David Mihai și Adrian Dumitru, s-au clasat pe locurile 22 și, respectiv, 24 în clasamentul general.

„Concursul a fost extrem de dificil, tinand cont și de vremea rece din Alpi, unde media temperaturilor la start a fost de -10 grade Celsius, iar traseele propuse traversau pârtiile de ski. Ne bucura faptul ca toti sportivii clubului au reusit sa termine cursa fara accidentari, tinand cont de conditiile meteo si traseele indite ce nu se pot compara cu cele de la noi din tara. Toate aceste rezultate nu se puteau obtine fara sprijinul unicului sponsor al echipei Dimsim Anvelop SRL din Suceava, prin persoana D-lui Dinu Valeanu, dar si aportul adus de producatorul international de anvelope Vee Tire Co”, a spus managerul echipei ACS Vee Tire Team Suceava, Adrian Pășcănuțu.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Trei suceveni au concurat la Snow Bike Festival"

  1. Bravo baieti! Felicitari pentru aceste rezultate si numai bine!
    Bucovina 4 Ever!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*