Trei rădăuțeni – campioni naționali la skandenberg

Peste 400 de sportivi, de la 23 de cluburi din România și diaspora, și-au măsurat forțele, în weekendul trecut, la Rădăuți, în cadrul celei de a XV-a ediții a Campionatului Național de Skandenberg.

Printre protagoniști s-au numărat și trei sportivi de la clubul local „Bucovina Skandenberg” Rădăuți. Este vorba de Marius Jurovschi (foto), care a ieșit campion național la categoria 110 kilograme – seniori, brațul stâng, Theodor Andronachi, care s-a impus la 80 de kilograme – juniori, brațul drept și de Andreea Anichiti, campioană la tineret, brațul drept.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Română de Skandenberg ”Braț de Fier” și Federația Română de Skandenberg – Armwrestling, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți și Clubul Sportiv ”Bucovina Skandenberg”, reprezentat de multiplul campion Andrei Chipreanov, cu spijinul sponsorului principal Sergiu Spița.

Printre invitații speciali ai evenimentului s-au numărat americanul John Brzenk, considerat cel mai mare armwrestler din istorie, Mircea Simionescu Simicel, secretarul general al Federației Mondiale de Armwrestling, Andrei Chipreanov, gazda competiției, Radu Valahu, cel care a întreținut atmosfera și primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin.

Cvintuplul campion mondial Ion Oncescu, Dănuț Borbil și Olimpiu Făt sunt alte trei nume sonore care au urcat în weekendul trecut pe scena din centrul Rădăuțiului.

Organizatorii au acordat premii în valoare totală de 15.000 de euro primelor trei clasați la cele nouă categorii de concurs.

Foto: Doru Clipa

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *