Tot mai greu spre Europa

Începând cu noul sezon, echipei locale de handbal îi va fi mult mai greu să prindă un loc de cupă europeană. Asta şi pentru că, doar patru echipe romaneşti se vor califica în competiţiile continentale: ocupantele podiumului şi câştigătoarea Cupei.

Potrivit handbalvolei.ro, conducerea Federaţiei Europene de Handbal a decis ca, începând din sezonul 2012/2013, Cupa EHF şi Cupa Cupelor să fie comasate, rămânând astfel doar trei competiţii. Poziţionată pe locul 9 în clasamentul european la handbal masculin, Romania va avea patru echipe în cupele europene, cu una mai puţin decât în prezent. Campioana din următorul sezon va merge în Champions League, vicecampioana şi câştigătoarea Cupei în Cupa EHF, iar ocupanta locului III în Liga Naţionala se va califica în Cupa Challenge. Deocamdata, conducerea clubului Universitatea Suceava nu şi-a fixat obiectivul pentru noul sezon, acesta urmând să fie stabilit după revenirea handbaliştilor din cantonamentul montan.

“Sunt jucători care pot fi înregimentaţi defitiv la noi după data de 20 iulie. Pe 27 iulie ne vom întoarce de la Piatra Neamţ şi cred că atunci vom şti exact care este lotul de jucători, valoarea estimată a lor în acest moment şi ce obiective ne putem permite pentru anul următor”, a anunţat directorul tehnic al Universităţii, Petru Ghervan.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Tot mai greu spre Europa"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*