Topul DJTS Suceava pe anul 2017

Cosmin Pascari a fost desemnat cel mai bun sportiv al judetului Suceava in anul 2017 in ancheta realizata de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret. La doar 19 ani, canotorul pregatit de Ioan Despa la CSM Suceava a devenit in acest an campion mondial si european la tineret, performante care l-au propulsat in lotul olimpic de seniori al Romaniei. Locul secund in topul DJST Suceava este ocupat de canotoarea Larisa Rosu (CSM Suceava), campioana mondiala, europeana, campioana balcanica in trei probe si multipla campioana si vicecampioana nationala la juniori. Podiumul clasamentului celor mai buni sportivi din judetul Suceava este completat de Dorin Andrei Rusu (CSM Dorna Vatra Dornei), atletul pregatit de Cristian Prasneac reusind in acest an sa devina vicecampion mondial, campion european si dublu campion balcanic la juniori si multiplu campion national.

 Clasamentul celor mai buni sportivi la disciplinele olimpice:

 1. Cosmin Pascari (CSM Suceava) – canotaj;
 2. Larisa Rosu (CSM Suceava) – canotaj;
 3. Dorin Andrei Rusu (CSM Dorna Vatra Dornei) – atletism;
 4. Maria Magdalena Rusu (CN “Nicu Gane” Falticeni) – canotaj si Danut Elena (CSM Suceava) – canotaj;
 5. Dumitru Alexandru Ciobica (CSM Suceava) – canotaj si Ionut Cristian Cojocaru (CN “Nicu Gane” Falticeni) – canotaj;
 6. Gabriela Andreea Doroftei (CSM Suceava) – atletism;
 7. Andrei Sebastian Cornea (CN “Nicu Gane” Falticeni) – canotaj;
 8. Gabriel Bularda (CSM Dorna Vatra Dornei) – atletism;
 9. Marius Ferariu (CSS Gura Humorului) – rugby;
 10. Alin Firfirica (CSU Suceava / Steaua) – atletism.

In topul disciplinelor neolimpice, primul loc a fost ocupat Alexandru Mancas, care a reusit in 2017 sa devina triplu vicecampion mondial la radioamatorism.

Clasamentul celor mai buni sportivi la disciplinele neolimpice:

 1. Alexandru Mancas (CSTA Suceava) – radioamatorism;
 2. Sorin Catana (CSTA Suceava) – navomodelism;
 3. Ilie Cojocariu (CSTA Suceava) – navomodelism;
 4. Lacrimioara Cojocariu (CSTA Suceava) – navomodelism;
 5. Ioana Drobota (CSTA Suceava) – navomodelism;

Conducerea Directiei Judetene pentru Tineret si Sport nu a trecut cu vederea nici performanta obtinuta de echipa de handbal masculin a Universitatii “Stefan cel Mare”, care a devenit in acest an campioana europeana universitara. Pe locul secund s-a clasat echipa de rugby de la CSM Suceava, care a promovat in 2017 in SuperLiga Nationala, dar nu s-a putut insa inscrie.

In alcatuirea acestor topuri, s-a tinut cont de anumite criterii: nivelul performantelor sub aspect calitativ si cantitativ, nivelor competitiei unde s-au realizat respectivele performante, nivelul de competitivitate unde s-au realizat performantele, importanta disciplinei sau a probei sportive in contextul sportului romanesc, potentialul de performanta, traditia sportiva la nivel judetean si sistemul de atribuire a punctelor publicat in Anuarul Sportiv.

In aceste topuri se regasesc sportivi de pe intreg teritoriul judetului Suceava, care, in 2017, au reusit sa cucereasca cel putin o medalie in competitiile europene. Sa speram ca drumul lor catre marea performanta va continua, mai ales ca multi dintre sportivii care in anii trecuti au fost in topul performantei la nivelul judetului Suceava se regasesc acum in clasamentele intocmite la nivel national si chiar international. In ceea ce priveste sportul de masa, am remarcat faptul ca, aproape in fiecare localitate din judet, se desfasoara anual cel putin o actiune sportiva cu participare numeroasa din partea comunitatii. Aceste competitii au rolul de a promova miscarea sportiva, iar DJTS Suceava, in limita posibilitatilor, a fost prezenta cele mai importante dintre acestea. Vreau sa multumesc tuturor institutiilor publice partenere, colaboratorilor si voluntarilor care si-au adus contributia la dezvoltarea sportului si miscarii sportive in judetul Suceava si in 2017”, a declarat directorul DJTS Suceava, Petrica Enache.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Topul DJTS Suceava pe anul 2017"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*