Tinere sperante la Universitatea

Conducerea clubului Universitatea nu neglijeaza viitorul handbalului sucevean si continua sa caute talente. Pe langa mai cunoscutii Soldanescu, Roman sau chiar Cioban, la antrenamentele din aceste zile ale “studentilor” participa si cativa tineri.

Alaturi de “vechea trupa”, sub comanda lui Leonard Bibirig se antreneaza urmatorii jucatori: Gabriel Burlacu (1995 – Dorohoi), Ciprian Vele (1990 – LPS Brasov), Andrei Draghici (1989 – CS Extrem Baia Mare), Alin Rosu (1989 – LPS Piatra Neamt) si Razvan Dumitras (CSU II Suceava).

Gabriel Burlacu(foto) este unul dintre cele mai interesante nume. In ciuda faptului ca abia a terminat Scoala Generala, Gabi dispune de un fizic impresionant care nu ii tradeaza deloc varsta. Povestea venirii sale la Suceava este inedita. Tanarul din Dorohoi a venit la Petru Ghervan spunand ca a vazut Universitatea la televizor si si-ar dori sa joace aici. Directorul tehnic al gruparii sucevene a ramas placut surprins de fizicul dar si de abilitatile tanarului handbalist, venind in scurt timp cu o oferta. Petru Ghervan i-a prezentat un contract si i-a propus sa fie imprumutat timp de un an la LPS Suceava, iar apoi sa joace pentru Universitatea. Gabriel a acceptat, iar in momentul de fata se pregateste sub comanda lui Leonard Bibirig. Tanarului handbalist nu ii va fi greu sa se acomodeze in Suceava, intrucat il are aproape pe fratele sau – Lucian Burlacu, jucator la Rapid CFR.

“Este un copil foarte talentat, cu înclinaţii şi spre alte sporturi. A participat alături de echipa şcolii şi la faza zonală la fotbal, unde a avut evoluţii excelente. La handbal este avantajat atât de statură, cât şi de o tehnică foarte bună. Dacă se va ţine de treabă are toate şansele să reuşească.”
Iulian Tiulea, profesor de sport Şcoala Nr. 5 – Dorohoi

Dintre cei peste 50 de participanti la o selecţie naţională la Bacău, Gabriel a fost ales să facă parte din lotul de 15, pentru echipa naţională Under 16. Dorohoianul a participat, iar apoi a fost chemat la o nouă selecţie, la Sighişoara.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Tinere sperante la Universitatea"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*