Ştiinţa Bacău – CSU: 27-26

Cs Universitatea Suceava a fost invinsa in aceasta seara, la mustata, scor 26-27 (15-14), pe terenul rivalilor moldavi de la Stiinta Bacau, in prologul etapei cu numarul 5 din cadrul Ligii Nationale de handbal masculin.

Plecata in fieful vicecampioanei cu un moral ridicat, dupa victoriile din precedentele doua runde, formatia condusa de Razvan Bernicu a inceput perfect intalnirea, iar pe fondul unor contraatacuri-fulger a luat un avans de doua goluri inca din minutul 6, cand Mitrea a marcat pentru scorul de 4-2. Ajutati dintre buturi de Selaru, care astazi a bifat nu mai putin de 18 interventii decisive chiar sub ochii selectionerului Eliodor Voica, “studentii” s-au desprins la trei goluri prin acelasi Mitrea, care a punctat pentru 10-7 in minutul 23, pentru ca, peste doua minute, Gavriloaia sa majoreze ecartul la patru lungimi in favoarea oaspetilor, scor 12-8. Fara imaginatie pe faza de atac in primul sfert de ora al jocului, bacauanii s-au trezit din pumni pe finalul reprizei intai. Liszkai a aparat o aruncare de la 7 metri, la atacul urmator s-a opus din nou, colegii sai au marcat de patru ori consecutiv in decurs de doar doua minute si gazdele restabileau egalitatea la 14-14. Acatrinei a avut insa ultimul cuvant si Universitatea a intrat la pauza cu un avantaj minim pe tabela, 15-14.

Partida a devenit si mai incrancenata odata cu startul partii secunde, astfel ca, in primele zece minute de la reluarea jocului, brigada Harabagiu / Stanescu a dictat nu mai putin de cinci eliminari temporare, doua in tabara gazdelor si trei in cea suceveana. In aceste conditii, Stiinta a trecut pe fagasul victoriei in minutul 43, cand s-a desprins la trei lungimi, scor 20-17. In urmatoarea decada, portarii Liszkai si Selaru au avut duelul lor de la distanta, iar cele doua formatii au alternat reusitele pana in minutul 55, cand sucevenii au profitat de o scurta perioada de superioritate numerica in teren si s-au apropiat la un singur gol de bacauni, scor 24-23. Ultimul minut a fost interzis cardiacilor. Chirut a vazut cartonasul rosu pentru a treia eliminare, Selaru a parat aruncarea de la 7 metri in fata lui Bondar, Universitatea a avut ultimul atac, dar georgianul Tevzadze a blocat aruncarea lui Bursuc si a mentinut toate cele doua puncte in orasul Bacovia, dupa 27-26 la final.

Stiinta: Liszkai (17 interventii), Tevzadze (5), Grigoras – Bondar (6 goluri), Da Silva (5), Georgescu (5), Voica (4), Ghită (3), Rotaru (1), Iancu (1), Novanc (1), Păunică (1), Manea, Păius si Ramba. Antrenor: Eliodor Voica.

Universitatea: Selaru (18 interventii), Stanescu – Chirut (8 goluri), Gavriloaia (5), Starikov (4), Acatrinei (3), Mitrea (3), Bursuc (3), Amihaesi, Soldanescu, Petrea, Tutu, Cantec si Rosu. Antrenor: Razvan Bernicu.

Foto: Ionut Branzei

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Ştiinţa Bacău – CSU: 27-26"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*