Terenul de fotbal, prioritar

Finalizarea lucrarilor la terenul sintetic este unul dintre principalele obiective ale noului director al Liceului cu Program Sportiv, Ioan Radu. Fostul tehnician al Cetatii a vorbit totodata despre situatia de la Rapid CFR si despre sansele de a mai antrena pe “Areni”.

Demarate in urma cu aproape patru ani de zile, lucrarile de la campusul Liceului cu Program Sportiv, estimate la 6,2 milioane de euro, au fost blocate aproape de faza terminala.

„Lucrarile la campus sunt finalizate in proportie de 70-80, iar daca vor mai sta mult in stadiul asta riscam deteriorarea lor in intregime. Cred ca trebuie facute toate eforturile pentru a termina ce s-a inceput acolo pentru ca ar fi un obiectiv foarte important pentru activitatea sportiva din Suceava si o mare realizare pentru liceul nostru. Sper ca actualii guvernanti si cei din conducerea locala si judeteana sa inteleaga necesitatea finalizarii acestui campus”, a declarat directorul Ioan Radu.

Terenul de fotbal din cadrul viitorului campus reprezinta o prioritate pentru conducerea Liceului cu Program Sportiv.

“Terenul de fotbal reprezinta o prioritate pentru ca daca se va finaliza asa cum este proiectat, cu suprafata sintetica, atunci se vor rezolva multe probleme in ceea ce priveste infrastructura pentru copii, juniori si chiar pentru echipele de seniori. Din pacate, am constatat ca numarul copiilor care vin la fotbal la liceul nostru este in scadere. Intre timp au aparut si cluburi particulare care, cel putin la varstele mici, ne fac o concurenta foarte mare fiindca inchiriaza terenuri sintetice pentru pregatirea copiilor”, a mai spus Ioan Radu.

Fost antrenor la Rapid Suceava, Ioan Radu considera ca sunt sanse mari ca “ceferistii” sa joace si la anul in Liga a II-a. “Eu cred ca sunt sanse mari ca Rapidul sa ramana in Liga a 2-a, mai ales ca probleme financiare sunt si la alte echipe. Este un lucru benefic, pentru ca primul an este mai greu, altfel se pune problema din al doilea an.”

Ioan Radu exclude deocamdata ideea unei reveniri ca antrenor pe “Areni”.

“Nu pot spune ca nu mi-as dori sa mai antrenez in Liga a 2-a pentru ca o viata intreaga petrecuta in fotbal nu se uita. La un momendat insa isi spune si varsta cuvantul, in sensul ca meseria de antrenor este grea, stresanta. Nu sunt nici conditiile pe care ai dori sa le ai, sa poti fi multumit de activitatea pe care o faci si sa apara rezultate. Intr-o meserie in care te lovesti mereu de neajunsuri este obligatoriu sa faci si compromisuri, iar de aici pana la insucces nu este mare distanta. Insuccesul aduce consecintele pe care le cunoastem si de aceea, de la o anumita varsta, parca prefer mai multa liniste”, a conchis Ioan Radu.

Ioan Radu ocupa functia de director al Liceului cu Program Sportiv din luna decembrie, cand l-a inlocuit pe Dumitru Bernicu, in urma unei decizii a Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *