Suspiciuni de coronavirus la CSU Suceava

Handbaliștii suceveni au parte de o ședere cu peripeții în Covasna, înainte de startul campionatului Ligii Naționale. Cîțiva jucători ai echipei CSU Suceava au ajuns la spitalul din Sfîntu Gheorghe cu suspiciuni de coronavirus, după ce au făcut febră. Lor li s-a efectuat testul rapid, iar rezultatele au ieșit negative.

CSU Suceava a revenit în prima ligă, după ce s-a clasat pe poziția secundă la turneul de promovare, desfășurat la finalul săptămânii trecute în Covasna. Echipa suceveană a rămas la Sfîntu Gheorghe pentru disputarea primelor trei jocuri din campionat, în care va înfrunta Steaua, CSM Făgăraș și Dinamo.

Într-o intervenție telefonică la Radio Top, coordonatorul loturilor de handbal ale Clubului Sportiv Universitar, Petru Ghervan, a declarat: „Aici, nopțile sînt foarte reci, iar la hotel nu e totul în regulă. Hotelul e cu geamuri din lemn și nu se dă încălzire. Doi-trei jucători aveau febră și protocolul medical prevede anunțarea imediată a autorităților sanitare. A venit salvarea și i-a dus la spital. A fost un soi de spectacol. Peste două ore au venit înapoi. Cînd îi ia pe oameni și îi duce la spital, îi duce la categoria suspecți COVID-19. Iar în momentul în care îi duce nu știi cîți suspecți mai sînt pe acolo și care dintre ei are sau nu are virusul respectiv. Pînă la urmă, în cazul băieților noștri a fost o alarmă falsă”, a anunțat Petru Ghervan. Acesta a reamintit că  la echipa suceveană s-au efectuat două rânduri de testări COVID până la turneul de promovare și că de fiecare dată toate rezultatele au fost negative.

Legat de primele meciuri din campionat, Petru Ghervan a afirmat: „Vom avea viață grea, mai ales avînd în vedere oboseala. Băieții n-au avut timp să se refacă, dar noi sperăm să scoatem maximum din aceste jocuri”.

Următoarele șase etape din Liga Națională se vor desfășura tot sub formă de turneu, în perioada 4-11 octombrie.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *