Suntem în semifinale

Universitatea s-a calificat în semifinalele Cupei Romaniei, după ce a eliminat astăzi, în faza sferturilor de finală, echipa Pandurii Târgu Jiu, cu scorul de 31-29, într-un meci disputat în Sala “Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.

Intraţi pe parchetul sălii de sub Tâmpa din postura de favoriţi, gorjenii au modificat primii tabela de marcaj, luând un avans de două goluri încă din minutul 3, scor 2-0. Trupa pregătită de Leonard Bibirig a replicat imediat, restabilind egalitatea în minutul 6, prin două incursiuni finalizate cu gol de centrul Cristi Bursuc. Mai mult, la următorul atac, Adi Mitrea trimite pentru prima oară Universitatea în avantaj, astfel că antrenorul “minerilor” Vasile Stângă solicită time-out pentru a-şi resuscita elevii.

Hotăraţi să se agaţe cu orice preţ de ultimul tren ce duce în viitorul sezon al cupelor europene, “studenţii” au apăsat şi mai mult pedala de aceleraţie spre mijlocul primei reprize, când au reuşit să se distanţeze la trei goluri pe tabela de marcaj, scor 5-8. Rămaşi în inferioritate numerică după eliminarea copilarească primită de Şoldănescu, sucevenii au cedat imediat initiaţiva, context în care Pandurii au punctat de trei ori consecutiv, recuperând diferenţa în minutul 24, scor 9-9. Finalul actului întâi s-a jucat sub aceiaşi notă de echilibru, astfel că pauza a regăsit cele două formaţii la egalitate, scor 11-11.

Repriza secundă a debutat cu Universitatea la timona jocului, echipa suceveană reuşind să se distanţeze la trei goluri în doar patru minute, scor 11-14. Încurajaţi de evoluţia surprinzătoare a lui Florin Acatrinei, “alb-albaştrii” au condus pe tabela de marcaj până în minutul 46, când croatul Zvonimir Kapular a restabilit egalitatea la 21.

De la acest scor, cele două echipe au mers cap la cap până în ultimul minut al jocului, când gorjenii au trimis în transversala, Ignat a marcat de pe semicerc şi sucevenii aveau un avantaj de două goluri cu câteva secunde rămase până la fluierul final, scor 28-30. Cu ultimele forţe, Bursuc a mai înscris odată în poarta Pandurilor, în timp ce Criciotoiu a închis tabela la 31-29 pentru Universitatea, o victorie ce trimite trupa lui Leonard Bibirig în semifinalele Cupei României.

Pentru CSU Suceava au marcat:
Mitrea – 9 goluri, Acatrinei – 8, Dediu – 5, Bursuc – 4, Adomnicăi – 3, Zvanciuc – 1, Ignat – 1.

In semifinale, Universitatea va intalni maine, cu incepere de la orele 20.00, in direct la Digi Sport, vicecampioana UCM Resita. In cealalta semifinala se vor confrunta HCM Constanta si Steaua Bucuresti.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Suntem în semifinale"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*