Sucevenii vor deschiderea terenurilor de sport!

teren-sport-scoala-generala-4-suceava

Petiția inițiată de site-ul GazetaSV.ro pentru deschiderea terenurilor de sport ale școlilor și liceelor din Suceava a avut un impact puternic asupra comunității locale. Numeroși suceveni ne-au felicitat pentru inițiativă și peste 100 de persoane au semnat petiția în primele ore după publicare. Printre acestea se numără și persoane publice, ca arbitrul Sebastian Gheorghe, fotbalistul Lucian Goian, antrenorul Andrei Tiperciuc, jurnaliștii Adriana Dascălu Bulină și Dinu Zară, dar și consilierii locali Ovidiu Milici și Daniel Prorociuc.

„Așa cum e normal, susțin și eu campania! De altfel, am avut nenumărate intervenții pe acest subiect în Consiliul Local. Situația este următoarea: Consiliul Local a dat în administrare școlilor terenurile de sport, ceea ce înseamnă că ele decid dacă le lasă sau nu deschise . Iau această decizie în Consiliul de Administrație, din care fac parte conducerea, profesori, reprezentanți ai părinților, ai Primăriei și consilieri locali).

Ideea e că angajaților de la școli/director/profesori le e cam peste mână, căci ei vor vacanțe fără griji. Deci a lăsa o astfel de decizie în mâna lor, a dus la situația de acum.

Totuși, anul trecut prin viceprimarul Ovidiu Doroftei, am înaintat o adresă oficială către școli pentru a fi discutată în Consiliile de Administratie. Bineînțeles, în mare parte au ignorat adresa. Unii au analizat-o dar nu au dat niciun răspuns, alții au zis că ei au terenurile deschise (Jean Bart, Mihai Eminescu) sau că au constucții în derulare (Petru Rares, Stefan cel Mare, Sportiv). Anul acesta, la fel ca și anul trecut, le-am prelungit darea în administrare pentru un singur an, nu pentru 5 sau 10 cum solicită școlile pentru a nu avea bătăi de cap.

În concluzie: chiar dacă Primăria vrea, decizia e în mâna directorilor de școli și a Consiliilor de Administratie de acolo. Nu avem cadru legal să-i forțăm. Dar petiția e binevenită”, ne-a transmis consilierul local Daniel Prorociuc.

La rândul său, Ovidiu Milici a anunțat că va avea o intervenție pe acest subiect în următoare ședință a Consiliului Local.

Vă invităm să vă alăturați demersului nostru semnând formularul de mai jos sau accesând linkul http://petitieonline.com/sportul-nu-are-vacanta.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Sucevenii vor deschiderea terenurilor de sport!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*