Sucevenii au bâte de argint

Royals IGB Suceava a devenit vicecampiona nationala la baseball, dupa ce a cucerit medalia de argint in cadrul Campionatului National de Seniori. Gruparea suceveana si-a asigurat locul secund pe podium, la finalul celui de-al treilea turneu al sezonului, desfasurat, weekendul trecut, in localitatea Gheraesti din judetul Neamt.

In prima intalnire a turneului, Royals IGB a evoluat in compania campioanei actualului sezon, echipa celor de la Athletico Alexandria, in fata careia a pierdut, cu scorul de 4-14, intr-un meci in care aruncatorul formatiei sucevene a fost Sorin Lungu. Fetcu si compania si-au luat insa revansa in cel de-al doilea meci al zilei, cand s-au impus, cu scorul de 13-1, în fata celor de Giants Nasaud, la finalul a sapte reprize in care Royals IGB a reusit doua lovituri peste limita terenului prin Bogdan Opincariu si Andrei Lucaciu. De mentionat ca, de acesta data, aruncatorul echipei sucevene a fost Eduard Parvu. In cel de-al trei joc al turneului de la Gherasti, Royals IGB si-a trecut in cont un nou succes, dupa ce a castigat, cu scorul de 9-0, in fata celor de la Leaders Calarasi.

Meciul decisiv avea sa se joace insa in ultima etapa, atunci cand gruparea suceveana a intalnit gazdele de la LPS Roman. Confruntarea a debutat cu cate o lovitura peste limita terenului de fiecare tabara, astfel ca, la intrarea in ultima repriza, tabela de marcaj indica egalitate intre cele doua formatii, scor 4-4. Cu un aruncator in mare forma, in persoana lui Ciprian Fetcu, cei de la Royals IGB s-au mobilizat exemplar in ultima parte, reusind sa faca alte trei puncte si sa castige in final cu 7-4, o victorie sinonima cu medalia de argint.

In plus, la sfarsitul turneului de la Gheresti, clubul Royals IGB Suceava a primit si doua diplome de merit prin Bogdan Opincariu – declarat cel mai bun catcher – si Andrei Lucaciu – desemnat cel mai bun alergator.

Sincer sa fiu ma asteptam la acest loc II, dar speram sa nu am asa multe emotii în disputa cu cei de la Roman, meciul care a decis practic vicecampioana României. Jocul a fost unul foarte incitant cu reusite de ambele parti, dar în final noi am fost mai buni si am castigat. A fost un an greu pentru echipa noastra, cu multa munca, dar în final am reusit sa obtinem ceea ce ne-am propus. Doresc sa-i felicit pe coechipierii mei pentru daruirea si devotamentul de care au dat dovada si sa le transmit cu aceasta ocazie ca la anul avem obiectiv locul intai si automat un loc în cupele europene din 2013”, a declarat, la finalul sezonului competitional, Ciprian Fetcu, presedintele-jucator al clubului Royals IGB Suceava.

Gruparea suceveana a atacat turneul de sfrasitul saptamanii trecute cu urmatorul lot de jucatori: Ciprian Fetcu, Bogdan Opincariu, Andrei Lucaciu, Silviu Checherita, Andrei Moldovan, Andrei Curic, Adrian Doroftei, Ciprian Doroftei, Bogdan Tibu, Eduard Pirvu, Sorin Lungu si Claudiu Sandu. (foto: www.OrasulSuceava.ro)

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *