Cojocariu a ajuns la Dinamo

După Dorin Semeghin, un alt fotbalist sucevean va lupta pentru culorile clubului Dinamo Bucureşti. Este vorba despre Denis Cojocariu, un portar care are 16 ani şi 1,96 m înălţime şi care a devenit celebru după ce a dat probe la clubul Chelsea Londra. Acesta a semnat un contract pe cinci ani cu gruparea din „Ştefan cel Mare”.

Portarul sucevean a început fotbalul la vârsta de 10 ani, prima dată ca fundaş. Cât timp a stat în Suceava, Denis a fost pregătit de Marius Lup, Adrian Cerlincă, Cornel Dîrman şi Andrei Roheţki. A jucat pentru juniorii de la Sporting, Rapid CFR şi Ceahlăul Piatra Neamţ, dar a cunoscut prima mare satisfacţie din carieră odată cu plecarea la Şcoala de fotbal “Ardealul”.Denis Cojocariu

Iată un interviu acordat de Cojocariu pentru Gazeta Sporturilor:

– Denis, cum ai ajuns la Dinamo?
– Cu ajutorul impresarului meu, Ciprian Giurcă. Cînd am ajuns la Bucureşti am vorbit cu domnul Anghelache şi am semnat fără să mai stau pe gînduri. Dinamo este un club cu renume în România, am încredere în echipă şi în staff-ul pe care l-am găsit aici. Consider că venirea mea aici mă va ajuta să cresc şi să mă dezvolt ca persoană şi ca jucător. 

– Ai semnat cu Dinamo cunoscînd totuşi situaţia dificilă de la club…
– Am fost informat de toate problemele, însă eu am încredere în proiectul celor din conducere! Aici am găsit o familie, vreau să subliniez acest lucru! Am fost primit extraordinar de cei din staff şi de jucători, mai ales de Lazăr şi Marc. La Dinamo sunt oameni extraordinari care iubesc acest club şi vor să facă ceva pentru el. 

– Cum ai ajuns să fii dorit de cei de la Chelsea?
– Eu sînt din Suceava şi eram acolo la Şcoala de Fotbal. În timpul unui meci un impresar italian m-a văzut şi m-a recomandat celor de la Chelsea. La cîteva zile au venit cei de la Chelsea să mă vadă şi mi-au propus să merg în probe o săptămînă! 

– De ce nu ai fost păstrat?
– Eu consider că am evoluat foarte bine în acea săptămînă şi am învăţat foarte multe trucuri, nu o să regret niciodată! Dar nu ştiu exact ce s-a întîmplat la final. Varianta pe care eu am primit-o a fost că „Necesit timp!” iar ei nu îmi pot oferi acel timp. Aveau nevoie de un Mini-Casillas. Dar nu ştiu dacă a fost chiar aşa. 

– Dar cum te-ai apucat de fotbal?
– (rîde) Am fost mai răutăcios de mic, încercam să evit şcoala şi treburile casnice. Aveam 10 ani şi mă uitam la TV la meciurile de fotbal. Îmi plăcea aşa mult ceea ce vedeam că următoarea zi m-am şi dus la tata şi i-am zis „Tată, eu asta vreau să fac”! Poate pasiunea pentru fotbal am moştenit-o şi de la tatăl meu, care a fost şi el fotbalist, dar din păcate a avut o accidentare mai serioasă la genunchi şi a trebuit să renunţe. A fost foarte fericit cînd a auzit că am ajuns la Dinamo pentru că este un fan înfocat! Nu ratam nici măcar un meci al „cîinilor”, studiam fotbalul împreună cu tatăl meu!

– Te gîndeşti în viitor să pleci în afară?
– Orice jucător îşi doreşte asta , dar eu momentan mă concentrez pe ceea ce fac la echipă. Vreau doar să debutez la echipă şi să fiu constant, acesta este visul meu acum! 

Denis Cojocariu

„Sper să mă compar în curînd cu Marc, ba chiar să îl întrec!” – Denis Cojocariu, portar Dinamo

„Încă nu sunt 100% pregătit să intru în teren, dar în retur sper să mă vedeţi în poarta lui Dinamo!”
Denis Cojocariu, portar Dinamo

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *