„Suceava poate invinge orice echipa”

Vlad Caba, fost secund al nationalei de Handbal feminin si antrenor al HC Odorhei din ianuarie 2010, a avut amabilitatea sa raspunda la cateva intrebari pentru iubitorii de handbal din Suceava si nu numai. La numai 30 de ani a fost nevoit sa se retraga din postura de jucator, devenind antrenor. A fost secundul nationalei masculine de tineret, în 2000, a promovat pe Poli Timisoara in Liga Nationala, in anul urmator, dupa care si-a continuat activitatea de antrenor la echipele TV Emsdetten (Germania), Minaur Baia Mare si Energia Lignitul Targu Jiu, lucrand doi ani si la Centrul National pentru Excelenta in Handbal de la Sighisoara.

Sunt si alti jucatori suceveni pe care i-ati dori la Odorhei?
Nu, nu ne mai dorim niciun jucator in lotul actual al Universitatii Suceava. Dorinta mea de a-l lua pe Adomnicai a fost facuta deschis, public, aproape inca din iarna campionatului trecut, atunci cand, datorita problemelor financiare pe care echipa dumneavoastra le-a intampinat, s-a pus problema ca acei jucatori din lot, care nu vor accepta diminuarea salarilor, sa devina liberi.

In campionatul trecut ati avut ceva emotii ca CSU Suceava v-ar putea schimba medaliile de argint cu cele de bronz?
Desigur ca am avut emotii. Suceava este o echipa buna, care poate invinge orice echipa din campionatul Romaniei.

In tot handbalul din Romania sunt probleme financiare, care e secretul la Odorhei, care isi intareste lotul?
“Secretul” nu este defapt niciun secret. Este vorba despre stabilitatea financiara oferita de un om serios, ambitios si onest, care si-a propus sa construiasca un proiect de lunga durata ( 10ani ) la Odorhei, un club profesionist cu structura de la echipe de juniori pana la echipa de seniori. Vorba, desigur, de omul care sustine integral aceasta “constructie” – Dl Senator A. Verestoy.

Cu ce echipe credeti ca va luptati in urmatorul campionat pentru un loc de cupa europeana?
Probabil cu Constanta, Bacau, Suceava, Targu Jiu si Timisoara.

Cat de stringenta e crearea unei ligi profesioniste de hanbal in Romania?
Infintarea Ligii Profesioniste este o necesitate urgenta, un pas firesc, dar se vede treaba greu de facut. In ceea ce priveste clubul HC Odorhei, am trimis deja actele necesare la FRH pentru a deveni club profesionist, intrucat indeplinim toate cerintele legii. Asteptam insa decizia FRH si bineinteles inca minimum 5 cluburi pentru a putea infiinta Liga. Abia atunci Liga ar putea prelua atributile in ceea ce priveste organizarea campionatului intern. Am insa indoieli ca se va realiza curand… pentru ca trecerea de la club subfinantat de stat la club profesionist insemna sa “traiesti pe cont propriu”, ceea ce multe echipe inca nu-si pot permite!

Cum am putea avea din nou o Nationala masculina macar la nivelul celei feminine?
Dupa parerea mea Liga Masculina in Romania este si acum mai echilibrata decat cea feminina, dar trebuie sa creasca in valoare. Prin calitatea jucatorilor, calitatea jocurilor, a spectacolului etc. Acest lucru se va putea face treptat printr-un campionat cu sistem play-off, play-out, astfel ca echipele de valoare apropiata sa se intalneasca pe parcursul campionatului in meciuri directe de cel putin 4, 5 ori.

Ati fi dispus sa renuntati la proiectul de la Odorhei pentru banca Nationalei?
Am renuntat in urma cu 2 ani la postul de antrenor secund al nationalei feminine in favoarea proiectului propus de conducerea HC Odorhei. Am renuntat la oferta facuta de Oltchim in primavara acestui an, pentru a-mi continua munca inceputa aici! In ce priveste echipa nationala masculina, nu am primit nicio oferta in acest sens din partea FRH si cu toate ca recunosc ca este onoranta, eu doresc si sper sa-mi duc la capat contractul cu HC Odorhei.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "„Suceava poate invinge orice echipa”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*