Suceava, pilon important in „Mica Bucla”

Organizatorii Turului Ciclist al Romaniei au intrat in linie dreapta cu pregatirile editiei cu numarul 47. Programata intre 5 si 12 iunie, intrecerea va contine sapte etape, participantii urmand sa parcurga un numar total de 1 154, intre Deva si Constanta.

Caravana din Mica Bucla va poposi in judetul Suceava pe 7 iunie, odata cu etapa a treia, programata pe traseul Targu Mures – Reghin – Bistrita – Vatra Dornei. O zi mai tarziu, ciclistii vor avea de parcurs 137 de kilometrii pe ruta Vatra Dornei – Campulung Moldovenesc – Gura Humorului – Falticeni – Suceava, sosirea urmand sa aiba loc in jurul orele 16.00, in dreptul bibliotecii “Ion G. Sbiera”.

Etapa regina se va desfasura insa pe 9 iunie, cand rutierii se vor intrece pe traseul Suceava – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Sucevita – Radauti – Siret – Bucecea – Botosani, aceasta fiind si cea mai lunga etapa din tur, insumand 226 de kilometri si trei puncte de catarare de categoria A, toate postate la peste 1 000 de metri altitudine.

Acest aspect a fost remarcat si de directorului Turului Ciclist al Romaniei, Valeriu Andoniu, care considera ca punctele de ascensiune montana dintre Sadova si Sucevita sunt mai dificile chiar decat cele de pe Trasfagarasan.

“Am observat ca etapa a 4-a este foarte greu de parcurs chiar si cu masina. Are un traseu foarte difcil chiar mai dificil decat cel de pe Trasfagarasan”, a spus Valeriu Andoniu, in cadrul unei conferinte de presa organizata astazi la sediul Directiei pentru Sport a Judetului Suceava.

Oficilul federatiei si-a manifestata totodata speranta ca portiunile de sosea cu probleme vor fi reconditionate pana la venirea caravenei din Mica Bucla.

“Noi am inspectat traseele, am marcat punctele pentru catarari si sprinturi, iar pana acum nu am sesizat probleme mari. Sunt anumite portiuni de drum care trebuie asfaltate, dar sunt singur ca pana ce Turul Ciclist va ajunge in aceasta zona, totul va fi in ordine”, a completat Andoniu.

La randul sau, reprezentatul DSJ Suceava, Mihai Androhovici este de parere ca etapa dintre Suceava si Botosani, ultima cu profil montan din cadrul turului are toate sansele sa ofere si numele castigatorului din acest an.

“Etapa a 4-a se anunta cea mai grea si cu siguranta va sorta ciclistii in functie de valoare fiecaruia. Speram ca si publicul care gusta astfel de competitii sa fie prezent pe toata lungimea traseului, cat si la festivitatea de premiere”, a spus Mihai Androhovici.

La editia din acest an a Turului Ciclist al Romaniei vor lua startul un numar total de 90 de ciclisti, reprezentand nu mai putin de 15 echipe din Romania (5), Grecia (2), Ucraina (2), Italia (2), Bulgaria, Germania, Turcia si Israel. Castigatorii de etape si purtatorii tricourilor distinctive vor fi rasplatiti de catre organizatori cu premii totale de 25.000 de euro.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Suceava, pilon important in „Mica Bucla”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*