Suceava, pentru o zi, capitala judo-ului românesc

A fost spectacol pe tatami în sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava, acolo unde, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, aproape 300 de sportivi de la 62 de cluburi din toată ţara au luat parte la finala Campionatului Naţional Individual de Judo under 18 ani.

Primul concurs de judo organizat în ultimii 33 de ani în municipiul Suceava s-a desfăşurat pe 17 categorii de greutate, 9 la masculin şi 8 la feminin şi a fost dominat de sportivii de cluburile CSŞ Ploieşti (8 medalii), CSM Cluj (6 medalii) şi CSM Piteşti (6 medalii).

judo

Dintre judoka suceveni prezenţi la finala Campionatului Naţional Individual under 18, cea mai bună prestaţia a avut-o Luis Horga Bulgariu (CSŞ Gura Humorului), care a cucerit medalia de bronz la categoria 73 de kilograme. Un rezultat remarcabil a reuşit şi Paul Vasile Creaţa, care a ţinut steagul sus pentru clubul Shinzo Ran Suceava cu un loc 5 ocupat la categoria 81 de kilograme.

Brandusa Varareanu

“Competiţia a decurs foarte bine. Mi-am dorit să organizăm din nou, după 33 de ani, o finală naţională la Suceava şi chiar am primit laude de la toţi colegii din ţară, mai ales că mulţi dintre ei au venit pentru prima oară aici. Sper să organizăm şi pe viitor asemenea competiţii la Suceava, mai ales că avem promisiuni că vom avea sprijin din partea Consiliului Judeţean”, a precizat Brânduşa Vărăreanu, preşedinta clubului Shinzo Ran şi totodată unul dintre artizanii organizătorii Campionatului Naţional la Suceava.

Demonstraţii de judo făcute de copiii cu dezabilităţi

Cel mai emoţionant moment al zilei a fost cel în care, pe tatami au păşit câţiva copii şi tineri cu dezabilităţi, care au făcut demonstraţii de judo. Ştefan Mînecan-Vărăreanu a smuls ropote de apaluze din partea publicului prezent sâmbătă, în sala LPS din Suceava.

Brandusa Varareanu

“Încă de la şedinţa tehnică, le-am promis colegilor că le voi demonstra că şi copii cu dezabilităţi pot face judo. Este o idee mai veche de-a mea pe care am vrut să o pun în practică. L-am rugat inclusiv pe fiul meu, care vine după o lungă perioadă de recuperare după un accident, să le demonstreze tinerilor din sală că nimeni nu trebuie să renunţe niciodată şi că judo-ul înseamnă mai mult decât un sport. E o stare de spirit”, a precizat Brânduşa Vărăreanu.

Lista completă a campionilor naţionali:

Feminin:

40 kilograme:
1. Ana Maria Stroe (Drobeta Turnu Severin)

44 kilograme:
1. Ana Maria Sîrbu (CSM Piteşti)

48 kilograme:
1. Maria Violeta Dumitru (CSŞ1 Bucureşti)

52 kilograme:
1. Alexandra Paşca (CSŞ Şoimii Sibiu)

57 kilograme:
1. Paula Doiniţa Gliga (CSM Cluj)

63 kilograme:
1. Ilaria Toma (CSM Cluj)

70 kilograme:
1. Alin Bud (CSM Baia Mare)

^70 kilograme:
1. Andreea Ştefanache (CSŞ Unirea Iaşi)

Masculin:

46 kilograme:
1. Radu Andrei Mărculescu (CSŞ Ploieşti)

50 kilograme:
1. Mircea Tomescu (CSŞ Focşani)

55 kilograme:
1. Paul Cătălin Onofrei (CSŞ Ploieşti)

60 kilograme:
1. Marius Viorel Colt (CSŞ Ploieşti)

66 kilograme:
1. Adrian Iosif Sulca (CSM Cluj)

73 kilograme:
1. Andrei Daniel Pârloagă (CSŞ Ploieşti)

81 kilograme:
1. Ken Uemura (CSU Piteşti)

90 kilograme:
1. Eduard Şerban (CSM Piteşti)

^91 kilograme:
1. Alexandru Vasile Ilie (CNS Cetate Deva)

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *