Suceava intră în rând cu lumea. Consilierii au aprobat împrumutul de 25 de milioane pentru începerea construcției Sălii Polivalente

Peste patru ani, Suceava ar urma sa aiba o sala polivalenta. Consilierii locali au aprobat joi, cu 21 de voturi pentru si o abtinere, proiectul initiat de primarul Ion Lungu prin care municipalitatea va contracta un credit de 25 de milioane de lei pentru demararea acestui proiect.

La prima sedinta in care a avut majoritate in Consiliul Local (15 consilieri PNL) primarului Ion Lungu i s-au aprobat toate proiectele de anvergura, cum este si cazul salii polivalente.

Singurul care a gangurit a fost Eugen Girigan (foto stanga). Consilierul local PSD a indemnat, timid, sa se mai caute finantari din fonduri extrabugetare si a ridicat problema cheltuielilor pe care le presupune functionarea unei asemenea baze sportive.

Raspunsul lui Ion Lungu a fost transant: “Am facut toate eforturile, la fel ca multi alti primari din tara, sa atrag fonduri europene pentru construirea salii polivalente, dar nu sunt sanse. Mizam pe sprijinul statului, dar una este sa ceri finantare totala si alta este sa spui ca ai dat din fonduri proprii 5 milioane si mai ai nevoie de inca 5. In proiectul salii nu sunt cuprinse si cheltuielile cu racordarea la reteaua de utilitati, dar avem avantajul ca in apropiere sunt blocurile ANL, deci costurile nu vor fi mari.”

Alocutiunea primarului i-a sedus pe membrii deliberativului local, proiectul fiind votat de 21 dintre cei 22 de consilieri locali prezenti la sedinta.

plan complex sportiv

Conform studiului de fezabilitate elaborat pe 3 decembrie 2010, in zona Metro-camp (foto) va fi realizata o sala de sport multifunctionala, cu capacitate de 5.000 de locuri. Cladirea va avea trei corpuri separate D+P+1 cu o inaltime la coama de 18 metri si va cuprinde sali de competitii și antrenament, vestiare, cabinete de fizioterapie si kinetoterapie, biblioteca, cabinet medical, cabinet metodic, birouri administrative si restaurant. Totodata, noua baza sportiva va pune la dispozitie aproape 2.000 de locuri de parcare.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *