Afară din calculele finalei

În cazul în care va trece de luxemburghezii de la Handbal Esch, Universitatea nu va juca în finala Cupei Challenge la Suceava. Conducerea echipei locale de handbal va alege din următoarele trei variante: Roman, Botoşani şi Piatra Neamţ.

Finala Cupei Challenge din urma cu patru ani, contra celor de la UCM Reşita, ar putea rămâne singurul meci în care la Suceava s-a jucat cu un trofeu european pe masă. Directorul tehnic al Universităţii, Petru Ghervan, a anunţat că sala LPS iese din calcul pentru disputarea ultimului act din Cupa Challenge.

“În momentul acesta nu se poate juca în finală la Suceava. Regulamentul Federaţiei Europene de Handbal spune că 10% din locurile sălii trebuie să le acordam oaspetiţor, iar din 2009 s-a adăugat precizarea că acest procent nu poate reprezenta mai puţin de 200 de locuri. Dacă adversarii noştri din finală ştiu că avem 400 de locuri în sală, vor cumpăra 200 de bilete şi pentru 200 de oameni pe care să îi avem în sală nu se merită să jucăm la Suceava. În afară de asta, o finală de cupă europeană are o încărcătură emotională proprie. Trebuie să le acordăm jucătorilor posibilitatea de a juca într-o sală cu mai multă lume pentru că afectivitatea este foarte importantă într-un asemenea moment”, a spus managerul Universităţii.

Chiar dacă primarul Ion Lungu anunţase că sala din Roman a fost aleasă ca soluţie de rezervă, Petru Ghervan a precizat că rămân valabile şi variantele Botoşani (foto) şi Piatra Neamţ.

„Noi am luat în calcul trei săli, ar fi fost şi a patra variantă – Bacăul, dar acolo, înafară de faptul că distanţa este mai mare, nu ştiu dacă suporterii ar fi prezenţi în acelaşi număr ca, de exemplu, la Botoşani. Au rămas în discuţie sălile din Piatra Neamţ, Roman şi Botoşani. Romanul a venit în sprijinul nostru foarte repede. Atât primarul de acolo cât şi colegii de HCM Roman m-au sunat imediat şi mi-au spus că suntem foarte bine primiţi, cu orice facilităţi, ca să organizăm cât mai bine acest joc. La două-trei zile, cei din Botoşani ne-au spus că pot şi ei să organizeze. Diferenţa dintre cele două sali este de 1.000 de locuri în favoarea Botoşaniului, plus că Botoşaniul se află la mai puţin de jumătate din distanţa faţă de Roman. Vom face o vizită la Botoşani pentru a vedea la faţa locului dacă sunt îndeplinite cerinţele EHF. Deocamdată nu am dat un răspuns. Avem un sprijin declarat al celor de la Roman, din celelalte două parţi nu avem încă un răspuns foarte ferm şi nu ştim nici condiţiile exacte. După ce le vom avea, vom putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză”, a conchis Petru Ghervan.

În condiţiile în care, din cele patru echipe rămase în Cupa Challenge niciuna nu a câştigat competiţia în ultimii patru ani, ordinea celor două manşe din finală va fi stabilită prin tragere la sorţi.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

3 Comentarii la "Afară din calculele finalei"

  1. Meciul trebuie sa se dispute la Botosani, sala este mare, frumoasa, orasul este foarte aproape, de ce sa mergem pana la Roman. Pana atunci BAFTA BAIETI!

  2. e mai frumos la Roman sau la Piatra

  3. ar fi mai bine la Neamt, sala lor plivalenta are 5000 de locuri…..
    in fine….

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*