Seminar FRF la Suceava

Suceava a fost gazda primului seminar organizat la nivel naţional de noua conducere a Federaţiei Române de Fotbal pe tema conceperii de proiecte pentru atragerea de fonduri către dezvoltarea fotbalului judeţean.

Desfăşurat pe parcursul a două zile, la Hotel Zamca, seminarul a fost condus de la catedră de doi oameni importanţi din noua organigramă a FRF, este vorba de directorul pentru programe şi proiecte, Lucian Vişcoţel, şi de managerul pentru responsabilitate fotbalistică, Victoraş Iacob. De partea cealaltă, în banca învăţăceilor au luat loc reprezentanţii a şase AJF-uri din zona de nord Moldovei, este vorba de Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Iaşi şi Vaslui.

Oficialii de la Casa Fotbalului au preluat mai multe idei de la cei prezenţi, iar la finalul seminarului au organizat o conferinţă de presă împreună cu preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

“Este o acţiune pe care am conceput-o la nivel naţional şi mă bucur că am început de aici de la Suceava, unde am găsit multă receptivitate. Aceste seminarii fac parte dintr-un proiect mai amplu pe care FRF vrea să-l pună în practică. Mai întâi, vom analiza nevoia de intervenţie în dezvoltarea fotbalului, iar apoi ne vom îndrepta către acţiuni concrete, de la racolarea de personal la susţinerea practică a celor care vor să depună proiecte pentru dezvoltarea fotbalului românesc. În următoarea lună şi jumătate, vom avea astfel de acţiuni în toată ţara, după care o să urmeze un curs specializat pentru scrierea şi implementarea de proiecte. Federaţia doreşte să deschidă un program de finanţare a proiectelor membrilor săi, iar intenţia noastră este de a dezvolta capacitatea fiecărei Asociaţii în parte de a concepe proiecte. De asta suntem,aici, acesta este scopul. În prima fază am strâns idei. Sunt multe, dar din păcate se opresc undeva la mijloc. Este dorinţă de a face ceva, dar teamă de a merge mai departe. Avem această hibă: de a trece de la idee la practică”, a spus Lucian Vişcoţel, directorul de programe şi proiecte din cadrul FRF.

La rândul său, Victoraş Iacob i-a asigurat pe toţi oamenii de fotbal prezenţi la seminarul de la Suceava de tot sprijinul Federaţiei. “Vreau să mulţumesc gazdei noastre pentru ospitalitate. În judeţul Suceava, chiar am văzut o deschidere către astfel de acţiuni şi vreau în calitate de reprezentant ai FRF să-i asigur pe cei care au idei noi de dezvoltarea a fotbalului românesc de tot sprijinul nostru. Vrem să-i ajutăm, dar numai impreună putem reuşi. Să nu se creeze impresia că Federaţia doar vine şi le pune pe masă. Avem nevoie de ajutor reciproc în aceste proiecte”, a precizat fostul atacant al Stelei.

Ciprian Anton are trei proiecte pe “ţeavă”
Gazdă a seminarului de la începutul acestei săptămâni, Ciprian Anton a precizat că AJF Suceava are deja trei proiecte pe “ţeavă”. Unul se va adresa copiilor din centrele sociale din judeţul Suceava, al doilea vizează promovarea fotbalului în şcolii, prin organizarea unei competiţii în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, iar cel de-a treilea este legat de promovarea Festivalului Zilelor Sportului Şcolar de la Putna, eveniment care a ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediţie.

“Săptămâna viitoare voi fi la Bucureşti pentru a depune aceste trei proiecte. Sper să treacă toate, iar împreună cu Federaţia să putem aduce ceva nou în mişcarea fotbalistică din judeţul Suceava. Mai există şi alte proiecte, de o mai mare anvergură, proiecte care vizează centrul de la Bucşoaia, amenajarea unui teren sintetic în Suceava şi dezvoltarea bazelor sportive din judeţ. Sperăm ca prin sfaturile reprezentanţilor Federaţiei să putem pune şi pe acestea în practică”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

COMENTARII:

3 Comentarii la "Seminar FRF la Suceava"

  1. sa se puna accent pe copii si juniori ca ei sunt viitorul fotbalului.

  2. SUPORTER 1978 | 1 mai 2014 at 16:31 | Răspunde

    Hristos a anviat,sa dea Domnul sa le dezvoltati //////

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*