Suceava, gazda Campionatului Universitar

Municipiul Suceava va gazdui, in premiera, turneul final al Campionatului National Universitar la handbal masculin. Programata in perioada 4-7 mai, competitia va aduna la start opt echipe din sapte centre universitare din tara: Universitatea „Constantin Brâncusi” din Târgu Jiu, Universitatea „Transilvania” din Brasov, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, UMF „Carol Davila” Bucuresti, Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea din Pitesti si gazdele de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava. In prima faza, cele opt echipe vor fi impartite in doua grupe si vor juca dupa sistemul fiecare cu fiecare, in doua locatii: sala Liceului cu Program Sportiv si sala Scolii Gimnaziale “Ion Creanga”.

Universitarii suceveni au sanse mari sa castige o medalie la editie din acest an, in conditiile in care, cu exceptia portarului Andrei Draghici si a sarbilor Sasa Puljizovic si Dusan Sipka, vor putea miza pe lotul de jucatori cu care participa si in Liga Nationala. Universitatea “Stefan cel Mare” a mai castigat Campionatul National Universitar in urma cu sase ani, la Targoviste. Alin Petrea este singurul jucator care se regasea si atunci in lotul sucevenilor.

Campionatului National Universitar este organizat de Ministerul Educatiei Nationale, prin Federatia Sportului Scolar si Universitar, în parteneriat cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, Federatia Româna de Handbal, Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Clubul Sportiv Universitar din Suceava, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Asociatia Judeteana de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv din Suceava si Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” Suceava.

Exit mobile version