Suceava, doar oraş de tranzit

Turul Ciclist al României va ajunge pentru al cincilea an consecutiv la Suceava. Spre deosebire de anii trecuţi însă, municipiul Suceava nu va mai fi nici punct de start, nici punct terminus în vreo etapă, ci doar un oraş de tranzit pentru caravana din Mica Buclă.

Conform calendarului prezentat de Federaţia Română de Ciclism, cea de-a 50-a ediţie a Turului va ajunge pe raza judeţului Suceava pe 2 iulie, odată cu etapa a doua, programată să se desfăşoare pe ruta Dej – Bistriţa – Vatra Dornei, pe o distanţă totală de 143 de kilometri. O zi mai târziu, caravana cicliştilor va porni din Vatra Dornei, va trece prin municipiul Suceava, unde cel mai probabil va fi instalat un punct de sprint intermediar, şi se va opri la Botoşani, după 152 de kilometri.

Ediţia din acest an a Turului Ciclist al României a fost decalată cu o lună, urmând a se desfăşura în perioada 30 iunie – 6 iulie şi nu la începutul lunii iunie cum era prevăzut iniţial. Motivul? Criza financiară. “Am fost nevoiţi să decalăm cu o lună competiţia din motive obiective, strict organizatorice, legate de criza financiară. După cum bine ştiţi, bugetele au fost decalate cu trei luni, iar primăriile au aprobat bugetele recent şi noi nu am ştiut pe cine ne putem baza”, a precizat Eduard Novak, proaspăt preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

Calendarul celei de-a 50-a ediţii a Turului Ciclist al României:

Prolog (30 iunie):
Contratimp echipe – Marghita (16 kilometri)
Etapa întâi (1 iulie):
Marghita – Zalău – Cluj-Napoca (156 de kilometri)
Etapa a II-a (2 iulie):
Dej – Bistriţa – Vatra Dornei (143 de kilometri)
Etapa a III-a (3 iulie):
Vatra Dornei – Suceava – Botoşani (152 de kilometri)
Etapa a IV-a (4 iulie):
Botoşani – Roman – Bacău (156 de kilometri)
Etapa a V-a (5 iulie):
Bacău – Tecuci – Galaţi (185 de kilometri)
Etapa a VI-a (6 iulie):
Buzău – Urziceni – Bucureşti (152 de kilometri)

La cea de-a 50-a ediţie din Micla Buclă sunt aşteptaţi să participe circa 100 de ciclişti din România, Ucraina, Serbia, Germania şi Olanda, bugetul competiţiei fiind estimat la 500.000 de euro, în vreme ce valoare totală a premiilor care vor fi oferite participanţilor se ridică la 25.000 de euro.

COMENTARII:

4 Comentarii la "Suceava, doar oraş de tranzit"

 1. Pe cat punem pariu ca vor fi soferi care vor injura de mama focului ca s-a oprit traficul prin Suceava si zonele sale adiacente? Dragi soferi , aveti 3 luni la dizpozitie ca sa va faceti programul , in asa fel in cat , sa nu va prinda intr-un amuteiaj caravana ciclista.

 2. Vreau sa aduc la cunostinta o serie de rezultate exceptionale obtinute de copiii din Vatra Dornei la Campionatul National de Karate Traditional – Braila 2013
  Copii 4 – Giosu Bianca si Candrea Paul (ambii au abia 7 ani) – campioni nationali la Enbu mixt – calificati la Campionatul European de karate Traditional – Venetia 2013
  Copii 4 – Giosu Bianca, Tofan Roxana si Fratiman Luisa (7 ani) – vicecampioane nationale la Kata sincron – calificate la Campionatul European de karate Traditional – Venetia 2013
  Clubul Fudo Vatra Dornei va fi reprezentat la Campionatul European de karate Traditional – Venetia 2013 de 5 copii.
  Cinste lor!

 3. Ai uitat de Horea, dom’ profesor. Ca de obicei…

 4. Aaaa… era interesant de mentionat si cati participanti au fost pe categoriile sus-mentionate 😉 Oricum, cinste lor.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*