Suceava, acuzată de fals

CSMU Suceava este acuzata ca a folosit un jucator pe fals pe parcursul primei parti a actualului sezon al Diviziei A1 la volei masculin. Scandalul, care a ajuns intre timp si in Gazeta Sporturilor, a fost starnit de formatia Torpi Targu Mures, care pretinde intr-un memoriu depus la federatie ca gruparea suceveana l-ar fi folosit pe Robert Pietraru (foto), fara ca voleibalistul sa aiba drept de joc si solicita excluderea din competitie a trupei pregatita de Victor Pancu cu cateva zile inainte de debutul turneului play-out.

Presedintele celor de la Torpi Targu Mures, Sorin Moldovan, reclama faptul ca, in urma transferului lui Robert Pietraru, clubul sucevean ar fi trebuit sa achite ardelenilor o grila de formare in valoare de 2.240 de euro si spune ca jucatorul a putut evolua in actuala editie de campionat numai cu complicitatea federatiei. “Pietraru a plecat de la noi, federatia a incasat taxa de transfer, in valoare de 440 de euro, dar clubul din Suceava nu ne-a achitat grila de 2.240 de euro. Jucatorul nu putea evolua la ei fara dezlegare de la Torpi, iar Federatia Romana de Volei s-a facut ca ploua”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor, presedintele muresenilor Sorin Moldovan, care a mai precizat ca insusi “presedintele federatiei a recunoscut ca trebuie sa plateasca cineva pentru aceasta mizerie cu Pietraru”.

In replica, presedintele FRV, Gheorghe Visan se apara spunand ca nu e treaba forului pe care il conduce sa recupereze banii din grilele de formare a jucatorilor si ca totul a pornit din neatentia clubului ardelean. “Muresenii i-au dat dezlegarea lui Pietraru, fara sa se asigure ca vor incasa banii de la Suceava. Nu e treaba federatiei sa recupereze grile”, a spus Visan, citat de Gazeta Sporturilor.

Atrasa in plin razboi mediatic intre federatie si clubul din Targu Mures, care a fost exclus din campionat din pricina datoriilor financiare, conducerea celor de la CSMU Suceava, a negat prin vocea antrenorul Victor Pancu acuzele ardelenilor. Tehnicianul a mentionat ca afirmatiile presedintelui Sorin Moldovan sunt niste simple minciuni si ca transferul lui Robert Pietraru s-a facut legal, jucatorul primind in acel moment o dezlegare in alb prin care a putut pleca gratis la CSMU Suceava in schimbul renuntarii la datoriile salarile pe care le avea de primit de la clubul din Targu Mures. “S-a intors lumea voleiului cu fundul in sus. Robert Pietraru si-a reglat conturile cu Torpi inainte de a veni la noi. Conducerea celor din Targu Mures abereaza. Acele declaratii aparute in presa centrala sunt niste minciuni. Noi avem actele de legitimarea a jucatorului, asa ca nu puteam sa-l folosim pe fals. Pietraru a venit la Suceava cu dezlegarea de la Torpi, pe care a luat-o in schimbul datoriei salariale pe care clubul de acolo o avea fata de el si care se ridica in acel moment tocmai la 2.200 de euro”, a tunat Victor Pancu.

Antrenorul sucevean crede ca echipa sa este o victima colaterala a conflictului dintre federatie si Torpi, gruparea mureseana incercand sa castige niste bani in urma excluderii din campionat. “Cei din Targu Mures au ceva de impartit cu federatia, vor sa faca scandal si s-au trezit cu aceasta problema tocmai acum, pe finalul campionatului, incercand probabil sa castige niste bani. Nu stiu de unde a aparut aceasta grila de peste 2.000 de euro la care se refera Sorin Moldovan, pentru ca noi nu am avut nicio discutie cu cei de la Torpi in momentul transferului jucatorului. Pur si simplu i-am zis direct lui Pietraru sa vina cu dezlegarea, daca vrea sa joace la Suceava. Ceea ce s-a si intamplat, fara nicio pretentie financiara din partea muresenilor. Este o problema inventata intr-un mod prostesc care nu trebuie luata in serios si nu inteleg de ce toti trag in noi. Si asa am ramas cu fundul in balta dupa promovarea in prima divizie”, a completat tehnicianul celor de la CSMU Suceava.

Cazul iscat in jurul transferului lui Robert Pietraru urmeaza sa fie discutat in cadrul unei sedinte a Adunarii Generale a Federatiei Romane de Volei, programata sa aiba loc pe 19 aprilie. Pana atunci, CSMU Suceava isi va juca ultima sansa de evitare a retrogradarii in barajul cu CSM Bucuresti. Confruntarea nou-promovatelor se va desfasura in sistemul cel mai bun din cinci jocuri, primele doua meciuri urmand sa desfasoare la sfarsitul acestei saptamani (vineri si sambata) pe terenul gruparii din capitala.

Foto: Alex Drăgan

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Suceava, acuzată de fals"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*