“Studenţii” merg la victorie

Universitatea Suceava evoluează sâmbătă, de la ora 11.00, pe terenul formaţiei HC Caraş Severin. Meciul contează pentru etapa a IV-a din cadrul Ligii Naţionale la handbal masculin.

Neînvinsă în actuala ediţie de campionat, trupa pregătită de Stelian Bursuc şi Leonard Bibirig este încrezătoare că se poate întoarce un un rezultat favorabil din Banat, mai ales că echipa gazdă a avut un parcurs contradictoriu în primele trei etape ale sezonului.

“Este o deplasare din care sperăm să ne întoarcem cu un rezultat favorabil şi avem încredere în noi că putem reuşi acest lucru, mai ales după victoriile pe care le-am obţinut în ultimele etape. Vom avea însă un meci foarte greu, pentru că HC Caraş Severin a pierdut un joc pe care nu treabuia să-l piardă, cel din runda precedentă cu Dinamo, şi se va mobiliza mult mai bine contra noastră pentru că vrea să a şteargă din impresia proastă făcută la Călăraşi. Noi mergem însă cu optimism acolo, sper să facem un meci bun, în urma căruia să ne mai adăugăm două puncte în clasament şi să avem un moral bun pentru următoarea partida de pe teren propriu, cea cu HC Odorhei”, a spus portarul Iulian Andrei.

La rândul său, pivotul Bogdan Şoldănescu se aşteaptă ca bănăţenii sa fie foarte montaţi la startul meciului de sâmbătă, în încercarea de a mai recupera contra Universităţii punctele pierdute în primele trei runde.

“Ne aşteaptă un meci foarte greu. Întâlnim cu adversar care a avut un parcurs mai ciudat în primele trei etape, când a învins pe vicecampioana HC Odorhei, dar a luat bătaie de la CSM Bucureşti şi de la Dinamo. Prin prisma asta, vor începe meciul cu noi ceva mai montaţi şi îşi vor dori cele doua puncte cu siguranţa. Noi mergem însă la victorie şi sunt singur că o vom putea obţine”, a declarat Şoldănescu.

Reintrat în circuit după o pauză de o săptămână, în care a acuzat dureri la spate, Mihuţ Pancu îşi doreşte o victorie împotriva fostei sale echipe, chiar dacă recunoşte ca bănăţenii au un lot experimentat de jucători, în frunte cu internaţionalul Rică Pârâianu.

“Sperăm să luăm cele doua puncte, deşi vom avea un meci foarte greu. Spun asta pentru că întâlnim o echipă cu jucători foarte experimentaţi, şi aici mă refer în special la Rică Pârâianu, un handbalist de naţională care trage practic echipa după el”, a spus extrema dreaptă a “studenţilor”.

Gruparea suceaveană nu va putea miza în meciul de sâmbătă pe serviciile coordonatorului Cristian Bursuc, aflat la tratament după entorsa la genunchi suferită în runda inagurală a sezonului, precum şi pe aportul ucraineanului Serghei Besarab, accidentat la antrenamentele din această săptămână. Meciul dintre HC Caraş Severin şi Universitatea Suceava se va disputa în Sala Polivalentă şi va fi arbitrat de cuplul buzoian Georgian Baducu / Răzvan Voicu.

În urma cu trei săptămâni, cele doua formaţii s-au întâlnit în finala mică a Supercupei României, câştig de cauză având atunci gruparea bănăţeană, care s-a impus în faţa “studenţilor”, cu scorul de 28-25.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *