“Studenții” caută revanșa

Universitatea Suceava are programat la sfârșitul acestei săptămâni un meci capital în lupta pe care o duce pentru ocuparea unui loc de cupă europeană la finalul actualului sezon al Ligii Naționale. Echipa antrenată de Răzvan Bernicu primește sâmbătă, de la orele 12.00, în sala LPS, replica vicecampioanei Știința Bacău, într-o partidă contând pentru etapa a XVI-a și care va fi transmisă în direct de Digi Sport 1.

Deși consideră că, prin prisma locului din clasament și a valorii lotului de jucători, băcăuanii sunt favoriți în meciul de mâine, antrenorul Răzvan Bernicu este încrezător că “studenții” pot răsturna calculele hârtiei, mai ales că vor avea publicul sucevean de partea lor.

“Băcăuanii pleacă din postura de favoriți prin prisma faptului ca sunt vicecampioni ai României, joacă într-o cupa europeană superioară Cupei Challenge, acolo unde suntem noi, au un lot mai valoros ca al nostru, dar asta nu ne împiedică să scoatem un rezultat bun. Pentru noi este derbyul campionatului. Toate meciurile cu Bacăul au fost strânse, au fost derby-uri. Ne vom bate așa cum am făcut-o de fiecare dată și cu siguranță, având publicul în spate, vom face un meci mare”, a spus tehnicianul Universității, care speră ca sucevenii să fie într-o formă fizică cât mai bună la ora jocului. “Nu sunt probleme grave de lot. A intervenit o oarecare stare de oboseală. Meciurile din trei în trei zile ne-au pus câteva probleme, dar sperăm ca până la ora meciului toți băieții să fie apți 100%”, a completat Răzvan Bernicu.

La rândul său, Adrian Chiruț este sigur că Universitatea își poate lua revanșa în fața Științei după înfrângerea la limită din meciul tur. Căpitanul “alb-albaștrilor” mizează în acest sens pe avantajul terenului propriu și pe forma bună a echipei sucevene.

“Dacă vom juca așa cum am făcut-o în tur, sunt sigur că vom câștiga. Spun asta pentru că acum jucăm acasă și venim după o perioadă bună, cu jocuri câștigate. Echipa merge bine și trebuie să facem tot posibilul să câștigăm și meciul cu Bacăul. I-am bătut în ultimul amical, dar meciurile amicale rămân meciuri amicale, atunci echipele au rulat tot lotul. După cum am pregătit însă acest meci, ar trebui să facem un joc bun și am încrederea ca vom învinge din nou Bacăul”, a spus Chiruț.

Colegul său din linia mediană, Silvian Amihăesi consideră că o victorie în partida de mâine ar ajuta echipa suceveană să se apropie de atingerea obiectivului. “Va fi un meci dificil, având în vedere că jucăm cu o echipă din partea superioară a clasamentului, care este și vicecampioana României. Asta nu ne împiedică însă să facem tot posibilul să câștigăm acest meci, mai ales că vom avea și publicul alături de noi. Ar fi bine să câștigăm pentru a ne apropia de locul 4, pentru a spera la atingerea obiectivului”, a declarat Amihăesi.

Meciul dintre Universitatea șI Știința Bacău va fi condus de o brigada de arbitri Claudiu Belean (Mureș) / Valentin Calină (Argeș).

Programul etapei a XVI-a:

Dinamo Bacurești – Pandurii Târgu Jiu 34-26
“U” Transilvania Cluj – Potaissa Turda
Universitatea Suceava – Știința Bacău
Politehnica Timișoara – CSM Ploiești
HC Odorhei – CSM București
HCM Constanța – CS Caraș Severin

În meciul direct din turul campionatului, băcăuanii s-au impus pe teren propiu, în fața Universității, cu scorul de 27-26.

Exit mobile version