Stranierii sunt în stand-by

Cei doi straineri care au îmbrăcat în ultimul an tricoul Universităţii Suceava, Serghei Besarab şi Eric Schroeder, au puţine şanse să rămână sub comanda lui Leonard Bibirig.

„Besarab are 23 de ani şi ni l-am fi dorit la Suceava în alte condiţii decât cele impuse de clubul din Doneţk. Suma pe care a primit-o de la noi este mai mare decât aportul pe care şi l-a adus el la echipă. Raportat cu alţi jucători de la noi nu a fost plătit foarte mult, dar nici evoluţia sa nu a fost foarte bună. Participarea lui la joc a fost condiţionată şi de faptul că ştiam că îşi epuizează contractul în luna mai. Va continua la Suceava doar dacă cei de la Doneţk acceptă o diminuare considerabilă a salariului său şi îl lasă încă şase luni fără alte pretenţii. El fiind jucător la noi nu mai este nevoie să plătim o taxă imensă, de aproximativ 2400 de euro, care înseamnă transferul unui jucător străin. Schroeder a plecat sâmbătă dimineaţă de la Suceava. Discuţia cu el a fost în felul următor: dacă vom gasi un singur pivot superior valorii lui, pe care să-l suplinească, va rămâne cu un contract diminuat, conform cu cel din returul campionatului. Are 22 de ani şi creşterea sa în valoare presupune eforturi din partea lui dar şi a noastră. Dacă vom găsi doi pivoţi peste valoarea lui, atunci va pleca din aceasta vară. Important este să vedem ce sumă de bani ne rămâne la dispoziţie pentru a-i plăti pe cei doi”, a declarat Petru Ghervan.

Pe de altă parte, oficialii suceveni şi-au manifestat intenţia de a întari echipa cu jucători din afara României. La baza acestei decizii stau pretenţiile financiare exagerate ale jucătorilor români în raport cu valoarea lor.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Stranierii sunt în stand-by"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*