Start pe 8 august

Asociatia Judeteana de Fotbal a stabilit tintarul jocurilor din viitorul sezon la Ligii a IV-a.

Programata sa se desfasoare intr-un sistem cu 18 echipe, cu doua mai mult decat la editia precendenta, competitia regina a fotbalului judetean va debuta pe data de 8 august, turul campionatului urmand sa se incheie pe 28 noiembrie, fara a contine in acest interval vreo etapa intermediara.

Modificarea sistemului aduce in viitoarea editie de campionat nu mai putin de sase nume noi pe tabloul Ligii a IV-a. Astfel, in locul promovatei Foresta Malini si a retrogradatelor FC Pojorata, Steaua Dumbraveni si Releul Mihoveni vor evolua formatiile Bucovina Fratautii Noi, Zimbrul Siret, Vointa Stroiesti, Arinul Dorna Arini, CS Gura Humorului si Raraul Campulung Moldovenesc.

Daca primele patru grupari sunt nou-promovate, formatiile din Gura Humorului si Campulung Moldovenesc sunt considerate echipe retrogradate din Liga a III-a si vor pleca in nou sezon cu o penalizare de 15 si, respectiv 23 de puncte. Intrucat arenele pe care evolueza de obicei nu intrunesc conditiile de gazduire a meciurilor de Liga a IV-a, trei dintre cele patru nou-promovate, mai exact Arinul Dorna Arini, Vointa Stroiesti si Bucovina Fratautii Noi isi vor disputa insa jocurile considerate pe teren propriu la Crucea, Mihoveni si, respectiv Radauti.

De asemenea, incepand cu urmatoarea editie de campionat formatia Cetatea II Arbore va evolua sub numele de Sporting Arbore, in baza unei fuziuni realizata in aceasta vara care transforma noua grupare intr-o pretendenta serioasa la promovare.

O alta noutate a viitorul sezon al Ligii a IV-a este reprezentata de orele oficiale la care se vor disputa jocurile: 16.00 (juniori) si 18.00 (seniori), acestea urmand sa fie avansate odata cu sfarsitul turului. Totodata, conform prevederilor trasate de FRF, echipele din esalonul patru sunt obligate sa foloseasca incepand cu sezonul viitor trei jucatori sub 21 de ani, regula “celor doi juniori” din teren fiind anulata.

Etapa I (8 august 2010):
Foresta Moldovita – Unirea Boroaia
CS Gura Humorului – Dorna Vatra Dornei
FC Marginea – Avântul Frasin
Viitorul Liteni – Bucovina Radauti
Vointa Stroiesti – CN “Nicu Gane” Falticeni
Arinul Dorna Arini – Raraul Câmpulung Moldovenesc
Zimbrul Siret – Danalis Zvoristea
Bucovina Fratautii Noi – Minerul Iacobeni
Florconstruct Patrauti – Sporting Arbore

Exit mobile version