Sportul aduce bucurie!

UPDATE| Până acum ne-au promis sprijin Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava, echipa de fotbal Rapid CFR Suceava, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava, echipa de handbal CSU Suceava, Albertino Star, Rai Caffe, Clinica Novaoptic şi multe alte persoane care au preferat să-şi păstreze anonimatul. Vă mulţumim tuturor!

***

Pentru prima dată în cei şase ani de activitate a site-ului GazetaSV.ro, vă cerem ajutorul! Pentru că ştim că în sport solidaritatea este principiu de bază şi pentru că pe majoritatea vă cunoaştem, facem încrezători un apel umanitar către dumneavoastră – suporteri, sportivi, antrenori şi conducători ai cluburilor sportive sucevene!

Colega noastră de la Digi 24, Andreea Negoiţă, a aflat povestea familiei Dafin întâmplător, când realiza un reportaj despre nou-născuţii din județul Suceava care au rămas fără laptele praf oferit de stat.

Şase suflete îngrămădite într-o cameră de 20 de metri pătraţi în blocul social de lângă Liceul Industrial Nr.2 Suceava. Mama, Elena (37 de ani), suferă de osteoporoză, soţul Marcel (54 ani) are nistagmus congenital şi este încadrat de 20 de ani ca persoană cu handicap. Familia este completată de Ionuţ (14 ani), Tiberiu (12), Alexandru (11) şi… Izabela.

Izabela

Izabela are nouă luni şi s-a născut cu aceeaşi boală la ochi ca şi tatăl ei. Are nevoie urgentă de o consultaţie oftalmologică, dar prețul este prea mare pentru bugetul familiei. Mai toate veniturile care intră în casă se duc pe scutece şi lapte praf. Pentru întreaga familie o scăpare era laptele praf dat gratuit de stat femeilor care au copii mai mici de un an şi nu pot alăpta. Din noiembrie însă, statul nu mai are bani pentru laptele bebelușilor.

„Nu pot să-i dau cir de mămăligă. 200 și ceva de lei pe lapte, plus pampersul, 150 de lei, și s-au dus toți banii. Am luat din alocația de la ceilalți copii, am luat indemnizația soțului și am cumpărat lapte praf. Trebuie și noi să mai mâncăm, să mai trăim, să mai trimitem copiii la școală, cu ce?”, se întreabă retoric mama.

caz a2 resou

Chiar dacă are osteoporoză, femeia este nevoită să spele de mână pentru că mașina de spălat s-a stricat și nu-şi permite nici măcar una second-hand. „Spăl așa cum pot și când toți dorm stau noaptea în hol acolo deasupra reșoului și usuc hainele pe rând.”

Am ajuns la finalul săptămânii trecute la blocul de lângă Grup. Pe băiatul cel mare, Ionuţ, l-am întâlnit la intrarea în scară. Este bine educat, îi place fotbalul şi merge pe “Areni” la meciuri. L-am luat prin surprindere pe domnul Marcel, dar casa era “lună”! Soţia şi fiica erau internate în spital. Din cauza frigului, Izabela a ajuns săptămâna trecută la Urgenţe cu temperatură. 40,2 °C! Am întrebat-o pe doamna Elena, la telefon, cu ce am putea să o ajutăm. Vrea lapte praf, biberon şi haine pentru fetiţă. Mai ales lapte praf!

caz a3

Îl întrebăm pe domnul Marcel dacă le trebuie şi altceva şi spune cu jumătate de gură că „Cei trei băieţi nu au încălţăminte şi geci pentru iarnă. Ar trebui şi o maşină de spălat, dar este prea scumpă…”

Vorba lungă, sărăcia omului. Orice ajutor este binevenit. Pentru că Rai Caffe  ne-a susţinut încă de la început în acest demers, am decis ca acolo să fie şi centrul de colectare a ajutoarelor. Dacă vreţi să-i ajutaţi ne auzim la numerele de telefon 0742.590.494 sau 0742.271.248, iar vineri, 19 decembrie, vom merge împreună în casa acestor oameni.

Celor care vor fi alături de noi, dar şi celorlalţi, le urăm încă de acum “Sărbători fericite!”

COMENTARII:

2 Comentarii la "Sportul aduce bucurie!"

  1. Salut Chido vreau numarul tau pentru ca am ceva pentru familia respectiva…

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*