Speranţele lui Hunceac jr.

Pentru Stefan Hunceac, 2011 a fost cel mai bun an de pana acum. A triumfat in doua turnee la Suceava si unul la Iasi, obtinand argintul la dublu cu Laurentiu Lungu. “In primul rand sa fiu sanatos, sa nu am accidentari. Daca sunt sanatos si apt fizic, vor veni si rezultatele. Vreau sa castig mai multe ca anul trecut!“ au fost dorintele tenismenului sucevean pentru 2012.

Ca orice sportiv la inceput de cariera, Stefan are un model in lumea mare a tenisului: Novak Djokovic. “Ii urmaresc foarte des meciurile pe internet sau la TV. Analizez foarte atent pozitia corpului, miscarea pe care o face atunci cand loveste mingea“. Din WTA cel mai mult ii place Alexandra Dulgheru.

Tenisul l-a descoperit dintr-o joaca, cand mergea cu prietenii de la bloc pe un teren de bitum. Cand a constatat ca ii place jocul cu racheta, i-a cerut tatalui sau sa-l inscrie la cursuri de tenis. “Primul meu indrumator a fost domnul Mihai Pop, de la CS Select, club la care sunt si acum legitimat. Cu el am inceput acest sport si vreau sa-i multumesc pentru lucrurile pe care le-am invatat cu ajutorul dumnealui“.

Punctul forte a lui Stefan Hunceac este backhand-ul. Asta pentru ca il ajuta foarte mult trecutul de hocheist. Cele mai multe puncte le face cu aceasta lovitura. De partea cealalta este voleul, lovitura la care trebuie sa mai lucreze.
Din toamna anului trecut am inceput sa fac mai multe meciuri cu unul din cei mai buni tenismeni suceveni, Alexandru Nastasa. Ma ajuta foarte mult sa progresez si sa am mai multa incredere in loviturile mele“ ne-a precizat Stefan.

Cea mai frumoasa amintire o are de la turneul castigat la Iasi: “Am avut un meci de trei ore, in care am fost egalat la seturi si toata lumea credea ca voi ceda psihic. Am dat insa tot ce am avut mai bun si-am castigat, in ciuda conditiilor meteo si a adversarului foarte bun“. Faptul ca are un adversar mai bun in fata il motiveaza in plus pe sucevean, care joaca si mai bine, progresand in joc.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Speranţele lui Hunceac jr."

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*