Șomuz Fălticeni profită de cazurile de COVID-19 de la Rădăuți și merge direct în Turul III al Cupei României

COVID-19 stabileste mai nou ierarhiile si rezultatele in fotbalul romanesc. E si cazul celor de la Somuz Falticeni, care s-au calificat direct in Turul III al Cupei Romaniei, dupa ce Bucovina Radauti, adversarul pe care ar fi trebuit sa-l intalneasca in faza a doua a competitiei, nu s-a putut prezenta la meciul de marti din pricina numeroaselor cazuri de infectare din cadrul lotului de jucatori.

Cum meciurile din Cupa Romaniei nu se pot amana, asa cum se intampla in campionat, jocul Somuz Falticeni – Bucovina Radauti va fi omologat cu scorul de 3-0 in favoarea gazdelor.

Fara cazuri pozitive in cadrul lotului de jucatori sau a staff-ului tehnic, gruparea falticeneana ar fi vrut sa joace, iar calificarea sa se decida pe gazon, nu in laboratoarele DSP. “Noi ne dorim sa câștigam toate meciurile pe teren si am fi vrut ca meciul cu Radauti sa se dispute. După sase luni de inactivitate, jucătorii sunt dornici de a juca. Fotbalul se joaca pe teren si rezultatele meciurilor trebuie sa fie acelea din teren, nu cele venite in urma testărilor pentru COVID-19. Este păcat ca s-a ajuns in aceasta situatie”, a declarat Iulian Daraba.

Directorul-sportiv al Somuzului crede ca situatia risca sa se repete in campionatul Ligii a III-a, unde clasamentul final si promovarea ar putea fi influentate de numarul de infectari cu COVID-19 de la fiecare echipa. “In momentul de fata cred ca nu echipa cea mai valoroasa din punct de vedere al lotului va câștiga campionatul ci echipa care nu va avea in lot jucatori depistati pozitiv. Din punct de vedere financiar este foarte greu pentru multe echipe deoarece toate testările pe care trebuie sa la facem sunt foarte costisitoare. Ne asteptam ca Ministerul Sănătătii, Ministerul Tineretului și Sportului, sa fie alături de sport, dar nu au facut nimic pana in acest moment pentru echipe si sport in general”, a adaugat Daraba.

1.500 de euro va primi Somuz Falticeni pentru calificarea in Turul III al Cupei Romaniei, bani care ar acoperi un rand de testari COVID-19.

Turul III al Cupei Romaniei, programat pe 6-7 octombrie, va propune cel mai probabil un duel intre Somuz Falticeni si Foresta.

Foto: Alex Savescu

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *