Şomuz, calificare istorică în șaisprezecimile Cupei

Şomuz Fălticeni a reușit o calificare istorică în șaisprezecimile Cupei României, după ce a eliminat formația Aerostar Bacău, cu scorul de 1-0, într-un meci din cadrul Turului IV al competiției, disputat marți după-amiază pe Stadionul “Constantin Jamaischi.

Miza întâlnirii și-a pus amprenta asupra jocului ambelor echipe, prima repriză neconsemnând nici măcar un șut pe spațiul vreunei porți.

Iulian Ionesi a mutat inspirit la pauză. L-a introdus pe gazon pe Eduard Ciobanu, care, în minutul 49, a marcat un gol de generic, dintr-o semifoarfecă laterală, de la 15 metri, după o centrare de pe partea stângă trimisă de Antonesei.

Gruparea fălticeneană își putea dubla avantajul la jumătatea reprizei secunde, dar lovitura cu capul trimisă de Robert Ciobanu a fost respinsă de sub transversală.

Şomuz – Aerostar s-a terminat 1-0, iar jucătorii fălticeneni au ținut să-i dedice golul, victoria și calificarea antrenorului cu portarii, Marius Lup, cel care marți și-a aniversat ziua de naștere.

Şomuz Fălticeni: Malac – Alecsandru, Vitu, Chirilescu, Antonesei, Bejenar, Cîrstean, Străjeriu, De Pinho, Julei, R. Ciobanu. Antrenor: Iulian Ionesi. Au mai intrat: E. Ciobanu, Sahru, Robciuc, Padovei și Nistor.

In primul rând vreau sa felicit tot stafful tehnic, pe antrenorul Iulian Ionesi și întreg lotul de jucatori pentru felul cum au pregătit și s-au dăruit in acest joc de Cupa. Veneam dupa un semieșec la Vaslui, dar am demostrat ca suntem un grup unit si am trecut peste acel joc. A fost un joc foarte important pentru noi ca echipa, cât si pentru oamenii din Falticeni, deoarece stiam ca dupa aceasta etapa de Cupa vom juca cu o echipa de Liga 2 sau Liga 1. Nu a fost un joc spectaculos in ceea ce înseamna fazele de poarta deoarece a fost foarte bine pregătit tactic de ambele părți. Am castigat printr-un eurogol si acest lucru a facut diferenta pe tabela de marcaj Mulțumim pentru sprijinul acordat Primăriei Municipiului Falticeni si domnului primar Catalin Coman, pentru condițiile foarte bune de care dispunem si in acest sezon. Mulțumim suporterilor care au fost alături de noi si care ne-au susținut pe tot parcursul jocului. Ne dorim ca dupa mult timp sa aducem la Falticeni o echipa de Liga 1 indiferent de numele acesteia”, a declarat directorul sportiv al clubului Somuz Falticeni, Iulian Daraba.

În faza șaisprezecimilor de finală, programată pe 21-23 septembrie, Şomuz Fălticeni are toate șansele să întâlnească o echipă de Liga I. Ultima dată s-a întâmplat în urmă cu 26 de ani, când la Fălticeni a poposit Rapid București. 

Foto: Codrin Anton

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Şomuz, calificare istorică în șaisprezecimile Cupei"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*