Simți că ai nevoie de o schimbare în alimentație? Află care sunt beneficiile consumului de iaurt natural

Iaurtul poate ajuta tractul digestiv să rămână sănătos, cu toate acestea, nu toate iaurturile au beneficii egale. Numărul de opțiuni din secțiunea de lactate a supermarketului poate fi copleșitor – sărac în grăsimi, fără grăsimi, ușor, cu adaos de fibre, grecesc, elvețian, de băut, organic, iaurt înghețat – ceea ce face dificil să recunoști care sunt benefice.

Sunt tot mai multe dovezi că bacteriile din iaurtul tradițional sunt esențiale pentru menținerea funcției normale a sistemului gastrointestinal și imunitar. Este clar, totuși, că una dintre cele mai bune și mai disponibile moduri de a obține în mod regulat probiotice este consumul de iaurt. 

Iată câteva dintre beneficiile posibile pentru sănătate ale consumului de iaurt în fiecare zi:

Atunci când alegi iaurt, ia în considerare conținutul de calorii, grăsimi și zahăr, precum și nutrienții importanți, cum ar fi calciul. Un iaurt simplu, fără aromă, fără grăsimi sau cu un conținut scăzut de grăsimi este cea mai sănătoasă alegere.

  • Unele tulpini de probiotice pot stimula sistemul imunitar

Deși mai sunt multe de învățat despre probiotice și sistemul imunitar, studii recente sugerează că anumite tulpini de probiotice oferă câteva beneficii.

Iaurtul este un produs lactat de cultură sau fermentat care este acrit și îngroșat prin adăugarea de culturi specifice producătoare de acid lactic în lapte. Culturile de bază sau probioticele folosite pentru a face iaurt sunt Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus. 

De asemenea, cele mai comune probiotice sunt Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei și Bifidus, toate care pot ajuta la menținerea echilibrului bacteriilor necesare pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a promova un tract digestiv sănătos.

  • Iaurtul cu culturi active poate ajuta intestinul

Deși sunt necesare mai multe studii, există unele dovezi că iaurtul cu culturi active poate ajuta anumite afecțiuni gastrointestinale. De exemplu, poți încerca lapte bătut de la Laktotrio pentru o perioadă mai mare de timp pentru a observa beneficiile pe care le are pentru organism.

  • Iaurtul poate ajuta la prevenirea osteoporozei

Nutriția adecvată joacă un rol major în prevenirea și tratamentul osteoporozei, iar micronutrienții de cea mai mare importanță sunt calciul și vitamina D.

Calciul are efecte benefice asupra masei osoase la persoanele de toate vârstele, deși rezultatele nu sunt întotdeauna consistente, pentru că este necesar și un aport de vitamina D.

Însă, multe produse lactate, inclusiv unele iaurturi, sunt făcute cu adaos de vitamina D. De exemplu, poți afla ce mărci au adăugat vitamina D, citind etichetele atunci când faci cumpărături. De asemenea, poți afla rețeta laptelui bătut făcut acasă pentru a te bucura de o cantitate și o calitate considerabilă de produs tradițional.

  • Iaurtul cu culturi active poate descuraja infecțiile vaginale

Utilizarea iaurtului care conține bacterii utile poate restabili un echilibru sănătos al pH-ului și a bacteriilor. Infecțiile cum ar fi Candida sunt o problemă comună pentru femeile care un consum ridicat de zahăr. De asemenea, reține că iaurtul cu fructe va avea un conținut mai mare de zahăr.

În concluzie, vei găsi iaurt tradițional la multe mărci și chiar mai multe arome pe piață, însă un iaurt tradițional îți oferă toate beneficiile enumerate mai sus  

Sursa foto: Pexels.com

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *