Si-au reluat pregatirile

Echipa locala de volei CSMU Suceava si-a reluat luni pregatirile in vederea noul sezon competitional, unul in care trupa antrenata de Victor Pancu va evolua in prima divizie dupa o absenta de 13 ani.

In conditiile in care viitoarea stagiune va debuta abia pe 2 octombrie, echipa suceveana va avea la dispozitie exact doua luni pentru a se prezenta cat mai bine la revenirea pe prima scena. In acest interval, Victor Pancu si-a manifestat dorinta de a efectua un cantonament montan, precum si o serie de meciuri de verificare, toate acestea fiind deocamdata sub semnul intrebarii din pricina problemelor financiare.

In prima parte a pregatirilor vom pune accentul pe reacomodarea jucatorilor la efort si pe rezistenta fizica pentru ca apoi sa lucram elemente de tehnica. Spre sfarsitul lunii august vor participa la un turneu de meciuri amicale la Piatra Neamt, data exacta a jocurilor urmand sa fie stabilita in zilele urmatoare. Totodata, pana la startul campionatului, sper sa putem efectua si un cantonament montan de pregatire”, a spus antrenorul Victor Pancu, inaintea primului antrenament din aceasta vara.

Antrenorul celor de la CSMU Suceava a precizat ca gruparea suceveana a primit in acest an, din partea de primariei locale, 70.000 de lei din totalul de 100.000 de lei repartizati voleiului. “Am reusit sa platim doar jumatate din prima pentru obiectivul de promovare, restul de bani, speram noi, sa fie achitati in cel mai scurt timp. Din ultima discutie pe care am avut-o cu oficialitatiile locale, acestea ne-au promis un buget de 500.000, in eventualitatea in care reusim promovarea in prima diviziei. Ghinionul nostru este ca trecem printr-o perioada de criza, la care se adauga si inundatiile care au lovit judetul in ultima perioada, deci este de inteles lipsa banilor pentru sport”, a completat Victor Pancu.

Acesta a mai precizat ca, in acest moment, nu se pune problema vreunei achizitii de jucatori, data fiind incertitudinea ce planeaza asupra bugetului pentru sezonul viitor. “Exista mai multi jucatori care si-au manifestat dorinta de a veni la noi, dar deocamdata nu avem ce conditii sa le oferim”, a conchis Pancu, care nu va putea miza pana la sfarsitul anului pe serviciile lui Stefan Somesan, recent operat de menisc.

In viitorul campionat din prima divizie a voleiului romanesc, CSMU Suceava se va confrunta cu formatiile: Steaua Bucuresti, Dinamo Bucuresti, Universitatea Cluj, SCMU Craiova, Remat Zalau, Tomis Constanta, CSM Bucuresti, VCM Piatra Neamt, Unirea Dej, Stiinta Baia Mare si Torpi Targu Mures.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Si-au reluat pregatirile"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*