Sfrijan şi Apostol DA, Soare şi Plecanciuc BA

Rapid CFR Suceava este una dintre puţinele echipe din Liga a II-a care şi-a fixat data reunirii lotului de jucători, gruparea de pe stadionul “Areni” urmând să înceapă pregătirile pentru viitorul sezon pe 8 iulie.

Dumitru Moldovan, preşedintele clubului Suceava, nu poate oferi la ora actuala prea multe detalii despre componenţa lotului cu care “ceferiştii” vor aborda viitoare ediţie de campionat. În ultimele zile, prioritar pentru conducerea de pe Areni a fost să-i convingă pe jucătorii aflaţi în această vară la final de contract să continue la Rapid, iar veştile bune au venit de la mijlocaşii Dragoş Sfrijan şi Alex Apostol, amândoi dându-şi acordul verbal de a rămâne la Suceava. De asemenea, “ceferiştii” încearcă să-l repatrieze şi pe Andrei Roheţki, portarul în vârstă de 29 de ani, plecat de ceva timp în Anglia, fiind aşteptat să ofere un răspuns până la finalul acestei săptămâni.

Florin PlecanciucLa capitolul plecări, Rapid s-ar putea despărţi în această vară de fundaşii Romeo Soare şi Florin Plecanciuc, ultimul, aflat în luna de miere, anunţând că vrea să se mute alături de proaspăta lui soţie la Bucureşti, unde va încerca să-şi găsească o nouă echipă. Pe lista plecărilor se află şi numele lui Alex Buziuc, care va fi chemat cel mai probabil la Gaz Metan Mediaş, gruparea retrogradată în Liga a II-a.

“Până la reunirea lotului, trebuie să ştim exact care sunt jucătorii pe care ne bazăm şi care sunt aceia la care renunţăm, astfel încăt să-şi găsească alte echipe. În play-off, după plecarea lui Matei, am suferit foarte mult în atac. Acolo avem în principal nevoie de întâriri”, a declarat preşedintele Dumitru Moldovan. Acesta a precizat că are soluţii pentru acoperirea celor şase jucători sub 19 ani pe care Rapidul trebuie să-i aibă în lot începând cu sezonul viitor: “Avem în vedere mai mulţi jucători ce au activat în sezonul trecut pentru mai multe LPS-uri din zona Moldovei. Singur, primele discuţii vom încerca să le purtăm cu cei din Suceava, mai ales că domnul Ioan Radu a avut o grupă foarte bună. Aşteptăm să se termine Bacalaureatul”.

Bogdan TudoreanuÎn privinţa componenţei staff-ului tehnic, preşedintele Dumitru Moldovan a dat de înţeles că i se va da credit în continuare antrenorului Bogdan Tudoreanu, chiar dacă aceasta din urmă pare dispus să renunţe la şefia băncii tehnice de pe Areni după înfrângerile pe banda rulantă suferite de Rapid în play-off campionatului trecut. “Domnul Bogdan Tudoreanu crede că ar fi binevenită o schimbare pe banca tehnică, dar în acest moment nu ne permitem să plătim salarii şi cazare pentru un nou antrenor”, a precizat Dumitru Moldovan.

Prezent în urmă cu două săptămâni, la Sărata Monteoru, la Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii a II-a, Dumitru Moldovan s-a arătat deranjat de incertitudinile care planează asupra viitorului sezon de la matineu. Oficialul sucevean consideră că, până pe 20 iulie, data limită de înscriere în campionat, toate cluburile ar trebui să depună nişte garanţii financiare care să certifice că vor termina măcar turul.

“Nu-i greu să depui o cerere de înscriere în campionat. Dar ce se întâmplă dacă o parte dintre aceste echipe care se înscriu se retrag!? Riscăm să nu disputăm numărul minim de meciuri impus de regulament, iar sezonul să fie îngheţat. Ne-ar fi greu şi nouă, dar cred că era necesar ca toate cluburile înscrise să facă, până la data de 20 iulie, dovada că au banii necesari pentru a achita măcar baremurile pentru turul campionatului”, a mai spus Moldovan.

În viitorul sezon al Ligii a II-a, au drept de participare 28 de formaţii, 6 retrogradate din primul eşalon, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Universitatea Cluj, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi şi Ceahlăul, rămase din stagiunea trecută, Academica Argeş, Gloria Buzău, SC Bacău, Rapid Suceava, CF Brăila, FCM Dorohoi, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, CS Mioveni, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeş şi Şoimii Pâncota Arad, plus cele 5 nou-promovate: FC Bucovina Pojorâta, Dunărea Călăraşi, Chindia Târgovişte, UTA Arad şi FCM Baia Mare.

Conform discuţiilor purtate la Sărata Monteoru, în cazul în care se vor înscrie mai puţin de 22 de echipe, se va merge pe o singură serie în viitorul sezon al Ligii a II-a. Campionatul va debuta pe 22 august.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

3 Comentarii

  1. Cand ne schimbam si noi numele !?!?! A fost deja un plan aprobat prin care ne schimbam denumirea din CFR Rapid Suceava in FCM Bucovina Suceava. de ce nu mai aud nimic despre asta ?
    FORZA BUCOVINA !

  2. Ce frumos era cu 9000-10.000 de suceveni pe Areni, pe vremea Forestei. Singurul oras care umplea stadionul la refuz in fiecare etapa !!! Suceava iubeste fotbalul si il va iubi mereu dar „cu ajutorul” dragilor nostrii Conducatori.. am distrus si stadionul, am pus zgura pe Areni, in loc de o iarba frumoasa si cu multa performanta !!! Multumim liderilor orasului pentru acest lucru !!
    Am jucat anul aceste bine in Liga a 2-a si cand am ajuns in Play-OFF ne-am batut joc de un oras intreg si am vandut meciurile pe banda rulanta !!! SUCEAVA nu vrea performanta si ne lasam intr-o mocirla ce a cuprins toata Romania !!! Rusine !!!!

    Imi pare rau ca sunt departe de voi: DAKAY (Dan), CAVALERII (Ionut) si toata gasca.. dar ce ati incercat sa faceti a fost frumos si am luat pate la momente frumoase alaturi de voi (Bucuresti: (vs Progresul National) cand era sa ne bata spurcatii; Botosani, Ceahlaul samd..) dar se pare ca nu se doreste nimic in SUCEAVA NOASTRA DRAGA si ma doare !!! BUCOVINA curge in sufletul si in sangele meu, asa va fi mereu si voi striga intotdeauna (alaturi de voi): „FOOOORZA SUCEAVA ALE.. LUUUPTA DEOARECE.. NOOOOII PENTRU TINE FAAAAAAACEM ORICEEEEEEEEEEEEEE!!!”
    B U C O V I N A !!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *