Șfaițer: “Suceava nu poate să ia nici măcar licența pentru Liga a 2-a”

Cornel Șfaițer a comentat declarațiile fostului său partener din conducerea lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, care ar intenționa să mute prim-divizionara de peste Siret la Suceava. Actualul președinte al Politehnicii Iași nu crede că acest lucru se va întâmpla vreodată. “Nici de glumă nu-i bună. Suceava nu poate să ia nici măcar licența pentru Liga a 2-a”, a spus Cornel Șfaițer într-un interviu oferit pentru Botoșăneanul.ro.

”Mi s-a părut o declarație a lui Valeriu lipsită de substanță, să muți echipa la Suceava (…). Dacă se dorea revenirea fotbalului sucevean în SuperLigă, sunt destui oameni cu potențial în Suceava, nu să meargă FC Botoșani la Suceava și să se alăture oamenii de business… Niciodată asta n-o să fie! Dacă dorești să strângi rândurile la Suceava și dorești să revină Foresta sau cum vrei să se denumească clubul, în primul rând au nevoie de infrastructură. Mă întrebau unii botoșăneni prin oraș și le-am spus: «stați liniștiți, nu o să se ajungă niciodată». În primul rând nu au infrastructură, ei nu pot să ia licența, sunt niște criterii de licențiere. Ei nu pot să ia licența nici măcar pentru Liga 2. Este acel stadion vechi în zona centrală, fără infrastructură, fără parcare, n-ai acces, e foarte greu de intrat la stadion. Au probleme și cu tribuna a doua. Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună. FC Botoșani nu-i Siretul Bucecea, să îl muți”, a spus Cornel Șfaițer. Acesta a mai amintit că în 2016 a revenit pe “Areni” fostul internațional Dorin Goian, dar că nici măcar el nu a reușit să coaguleze un grup care să revitalizeze fotbalul sucevean.

Cornel Șfaițer a plecat de la FC Botoșani în 2018, în urma unor neînțelegeri cu acționarii de la ”Elsaco”. Din 2019 a fost manager general la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar în ianuarie 2022 a preluat conducerea Politehnicii Iași, pe care a promovat-o în Superligă.

Finanțatorul prim-divizionarei FC Botoșani, Valeriu Iftime, declarase recent la podcastul de interviuri al „Monitorului de Suceava” că există posibilitatea să mute echipa la Suceava, dacă va primi susținerea necesară din partea autorităților locale.

“La Suceava e mai multă ambiție, mai multă forță în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice. La Botoșani trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian și alți jucători care au cunoscut consacrarea plecând de la Suceava. Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile. La un moment dat, am vorbit cu primarul Ion Lungu, să știți. Și acum aș veni! Nu vreau să insist eu foarte tare. Ideea e în felul următor: academia de fotbal trebuie să fie a orașului, nu a mea, chiar dacă mă obligă Federația. Costurile ar fi cam de 500.000 de euro pe an. Primarul a spus că da, se gândește, ar putea să o facă. Eu aș ține echipa aici, dar ai nevoie de o academie puternică și productivă, pentru a crea un cadru de interes în jurul tău. Dacă aduci numai străini, nimeni nu te ia în seamă. Pe de altă parte, există în Suceava, din fericire, o masă de selecție mult mai mare și mai bună. (…) Da, aș aduce echipa la Suceava, categoric. Nu pot mâine, dar la vară, da. Nu se va mai numi FC Botoșani, se va numi FC… cum vrem noi”, a spus Valeriu Iftime.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *