Şfaiţer, cu ochii pe suceveni

Cornel Şfaiţer

Invitatul de onoare la finalele Cupei Moş Crăciun a fost preşedintele clubului FC Botoşani, Cornel Şfaiţer. Acesta a vorbit despre competiţia de juniori, dar şi despre posibilitatea ca gruparea din Liga I să împrumute jucători la Suceava. Prezent pentru al doilea an consecutiv la această competiţie, Cornel Şfaiţer a apreciat valoarea micilor fotbalişti care au evoluat la Cupa Moş Crăciun.

“Vreau să-l felicit pe domnul Anton pentru organizarea acestei cupe. Am fost şi anul trecut aici, îmi plac astfel de competiţii şi meritaţi felicitări pentru modul în care va organizaţi la nivel de copii. Avem copii talentaţi, important este să aibă continuitate şi să facă pasul către fotbalul mare. Am fost la multe turnee de copii şi sunt impresionat de ceea ce văd”, a spus Cornel Şfaiţer.

Prim-divizionara FC Botoşani are în momentul de faţă doi jucători suceveni sub contract, Florin Plămadă şi Armand Svichi, iar în viitor şi-ar mai dori şi alţii.

“Suceava, trebuie să recunoaştem, a fost tot timpul un izvor de talente. Îmi aduc aminte cu mare drag de echipa din ’86 în care majoritatea erau suceveni. Din păcate, la momentul actual, puţine echipe din Liga I se bazează pe localnici. Îmi doresc enorm de mult să promovăm jucători, chiar şi de la vecinii din Suceava. Acum avem doi suceveni în lot şi ne-ar fi de mare ajutor să aibă continuitate la Botoşani şi, de ce nu, să facă pasul către o echipă mai titrată din fotbalul romanesc”, a mai spus preşedintele clubului botoşănean.

În sezonul de toamnă, botoşănenii l-au împrumutat la Suceava pe Tiron, dar fundaşul moldovean nu a jucat prea mult din cauza unei accidentări. Cornel Şfaiţer a mărturisit că în a doua parte a campionatului pe stadionul “Areni” ar putea să ajungă sub formă de împrumut şi alţi jucători de la Botoşani: “Cei de la Rapid ne-au solicitat să le împrumutăm câţiva jucători. La momentul acesta numeric suntem 23 de jucători. Vom vedea ce achiziţii vom mai reuşi în această iarnă. Suntem în căutarea a doi mijlocaşi, în rest stăm binişor pe compartimente. Îl avem imprumutat la Suceava pe Tiron, care din păcate s-a accidentat. Dacă vor fi jucători care să merite să-i avem sub supravegherea noastra îi vom ceda la Suceava cu mare drag pentru ca ar fi în interesul ambelor echipe.”

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

4 Comentarii la "Şfaiţer, cu ochii pe suceveni"

  1. LA MULTI ANI,Cornele,si-ti multumesc ca n-ai uitat ca esti sucevean si ca pe noi,sucevenii adevarati,ne caracterizeaza fair-play-ul!

  2. Stimabile, esti intr-o mare eroare,Cornel Sfaiter este nascut in comuna Tudora din judetul Botosani

  3. liteni daca nu stii nu te mai da mare ,ca si tu te tragi din judetul suceava

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*