Șerban Cotos, triplu campion național

Înotatorul radautean, Serban Cotos a urcat de sase ori pe podiumul de premiere al Campionatelor Nationale de inot pentru juniori, tineret si seniori, intreceri ce s-au desfasurat în perioada 21-25 martie, la Bacau. Confirmând forma buna prin care trece, Serban Cotos a câstigat trei curse, fiind declarat campion national de juniori în probele de 100 metri fluture, 200 metri fluture si 400 metri liber, a iesit vicecampion national de juniori în proba de 200 metri liber, a ocupat locul trei la juniori la 50 metri fluture, iar în proba de 100 metri fluture a obtinut locul trei la categoria tineret. La toate cele trei probe unde a fost declarat campion national de juniori, Serban Cotos a înotat în finala A, cursa rezervata celor mai buni opt înotatori din tara. De asemenea, în proba de 100 fluture a realizat baremul pentru a intra în lotul national de juniori.

Se pregateste cu profesorul Sorin Rata, la bazinul USV

Elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Filadelfia, Serban Cotos este antrenat la bazinul USV de profesorul Sorin Rata, iar de partea de refacere si recuperare se ocupa kinetoterapeutul Cristian Chihaia. Serban Cotos este legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, unde beneficiaza de toate facilitatile Complexului de Natatie si Kinetoterapie. De asemenea, Asociatia pentru Promovarea Natatiei Radauti, împreuna cu firma Lincor Trans Radauti au suportat mare parte din cheltuielile de pregatire ale înotatorului sucevean.

Cele mai bune rezultate de la intrarea in juniorat

Rezultatele de la Bacau sunt cele mai bune de când am intrat la juniorat. Ma bucur ca am progresat foarte bine, am realizat timpi foarte buni si mi-am facut baremul pentru lotul national de juniori. Multumesc domnului director Sorin Rata pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat. Multumesc Ivankai, Galinei si lui Sergiu Spita, de la Lincor Trans, pentru sprijinul pe care mi l-au dat în pregatire. Multumesc tuturor celor de la Bazinul Universitatii, care ma suporta mai multe ore pe zi si domnului Cristian Chihaia care ma ajuta pe partea de refacere si recuperare. La Universitate ma pregatesc foarte bine, toata lumea este foarte atenta sa nu-mi lipseasca nimic asa ca trebuiau sa vina si rezultatele. De asemenea, multumesc conducerii, corpului profesoral si colegilor mei de la Liceul Filadelfia, unde am gasit un mediu propice performantei, atât pe plan scolar cât si sportiv”, a spus Serban Cotos.

În vârsta de 16 ani, înotatorul radautean a fost declarat pâna acum de 17 ori campion national al României, de 31 de ori vicecampion national si de 21 ori a ocupat pozitia a treia. De asemenea, a fost declarat cel mai bun înotator din România la 14 si 13 ani, unde a depasit sase recorduri nationale în bazin scurt.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Șerban Cotos, triplu campion național"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*