Selectionata fictiva

Ca-n fotbalul sucevean la nimeni. Desi pana la startul viitorului sezon de fotbal juvenil au ramas mai putin de doua luni, Suceava risca sa fie printre putinele judete din tara fara echipa inscrisa in Campionatul National al Selectionatelor Judetene de Juniori sub 16 ani.

Motivul!? Asociatia Judeteana de Fotbal Suceava nu a reusit nici pana acum, la aproape cinci luni de la lansarea acestui proiect sa atraga fonduri in vederea sustinerii selectionatei de juniori, asta in conditiile in care responsabilitatile financiare legate de activitatea acestei echipe ar fi impartite cu Federatia Romana de Fotbal.

Astfel, federatia de specialitate s-a angajat sa asigure fiecarei selectionate judetene patru seturi de echipament, 20 de mingi, cazare si masa pentru jocurile din deplasari mai mari de 250 de kilometri, precum si plata indemnizatiei pentru antrenorul principal.

De partea cealalta, conform regulamentului, asociatiile judetene trebuie sa asigure echipelor de juniori un teren de joc dotat cu facilitati la standard similar cu minim liga a III-a, echipament de antrenament si treninguri de prezentare, transportul la jocuri, alimentatia jucatorilor si plata indemnizatiei pentru colectivul tehnic, cu exceptia selectionerului, precum si sa asigure cheltuielile legate de organizarea jocurilor.

Chiar daca ar trebui sa fie vioara intai in comitetul local de organizare a selectionatei judetene de juniori, seful fotbalului local, Aurel Daicu, precizeaza ca nu poate sa asigure cei aproximativ 10.000 de euro necesari proiectului, desi sanctiunile disciplinare pe care le-ar putea dicta federatia sunt dintre cele mai dure, neinscrierea in CNSJ putand atrage chiar si sanctionarea AJF Suceava cu interzicerea dreptului de participare la barajul de promovare in Liga a III-a pentru castigatoarea campionatului judetean.

“Lucrurile sunt clare. Eu imi doresc ca aceasta selectionata sa ia fiinta, dar nu avem banii necesari. Am incercat sa atragem fonduri de la primarie, insa proiectul nostru a fost respins”, a precizat Aurel Daicu.

Exit mobile version