FOTO| Selecţionata AJF Suceava a câştigat turneul „Fotbal şi Feminitate” la U14

Balonul din cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute cea de-a doua editie a turneului final “Fotbal si Feminitate”, un proiect de dezvoltare a fotbalului feminin initiat de UEFA, care a adunat la start 16 selectionate din zece judete, plus municipiul Bucuresti.

Unul dintre trofeele puse la bataie la organizatori a ramas acasa, in vitrina Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava. Selectionata condusa de antrenorul Marcel Irimie a castigat pentru al doilea an consecutiv turneul under 14 ani, dupa ce s-a impus in finala, cu 2-0 in fata selectionatei municipiului Bucuresti.

Selectionata feminina sub 14 ani a Asociatiei Judetene de Fotbal din Suceava a fost formata din urmatoarele jucatoare: Catalina Rosu, Ioana Patraucean, Tatiana Hasna, Nicoleta Lazar, Anisia Pintilie, Mihaela Holtzhauser, Loredana Casian, Marinela Cotos, Maria Pohoata, Tatiana Ailenei si Maria Chezba.

Vezi aici o galerie FOTO de la acest eveniment!

Rezultatele turneului under 14:

Grupa A:
Maramures – Alba 0-3
Teleorman – Bucuresti 1-1
Maramures – Teleorman 1-0
Alba – Bucuresti 0-1
Maramures – Bucuresti 0-4
Alba – Teleorman 2-3

Grupa B:
Caras-Severin – Covasna 1-0
Iasi – Suceava 0-0
Caras- Severin – Iasi 2-5
Covasna – Suceava 2-4
Caras-Severin – Suceava 0-3
Covasna – Iasi 3-0

Locul 7-8:
Maramures – Covasna 0-1

Locul 5-6:
Alba – Caras-Severin 1-1 (3-1, d.p.)

Finala mica:
Teleorman – Iasi 1-1 (7-6, d.p.)

Finala mare:
Suceava – Bucuresti 2-0

La categoria under 12 ani, trofeul a fost adjudecat de selectionata de la AJF Bistrita-Nasaud, care s-a impus in finala mare, cu scorul de 4-0, in fata celor de la AJF Maramures. Selectionata AJF Iasi a cucerit medaliile de bronz.

Rezultatele turneului under 12:

Grupa A:
Covasna – Suceava 0-2
Bistrita – Mehedinti 3-0
Covasna – Bistrita 4-0
Suceava – Mehedinti 5-1
Covasna – Mehedinti 3-0
Suceava – Bistrita 1-2

Grupa B:
Bucuresti – Maramures 1-2
Arges – Iasi 1-1
Bucuresti – Arges 0-3
Maramures – Iasi 1-0
Bucuresti – Iasi 1-5
Maramures – Arges 1-0

Locurile 7-8:
Mehedinti – Bucuresti 2-2 (3-4, d.p.)

Locurile 5-6:
Covasna – Arges 4-1

Finala mica:
Suceava – Iasi 0-0 (2-3, d.p.)

Finala mare:
Bistrita – Maramures 4-0

Razvan Burleanu a oficiat festivitatea de premiere

ajf-suceava-u14

Festivitatea de premiere a fost oficiata de presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, si de directorul Departamentului de Dezvoltare din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv. “Dezvoltarea fotbalului feminin este una dintre prioritatile Federatiei Romane de Fotbal. E un obiectiv stategic pe care ni l-am asumat. Acest proiect, in fazele finale, pe care le-am organizat la Suceava, a fost premiat de UEFA. E proiectul care a avut parte de cea mai inalta dezvoltare, cea mai inalta rata de participare in Europa. Daca acum doi ani de zile, in fotbalul feminin aveam in jur de 300-400 de jucatoare, in prezent am ajuns la peste 10.000. Practic, viziunea noastra este ca atat fetele, cat si baietii sa aiba sanse egale de a juca fotbal, iar noi ca Federatie, impreuna cu Asociatiile Judetene de Fotbal trebuie sa facem tot ce putem pentru a organiza acest gen de competitii„, a declarat presedintele FR de Fotbal, Razvan Burleanu.

Ne bucura ca Suceava se afla din nou pe harta fotbalului feminin din Romania. Am reusit pentru a doua oara nu numai sa organizam ci si sa castigam unul dintre trofeele turneului <<Fotbal si Feminitate>>, la categoria U14. Felicit fetele si antrenorii care au coordonat selectionata judetului Suceava. Speram ca ne-am ridicat la nivelul asteptarilor in ceea ce priveste organizarea. Editia urmatoare incercam sa o organizam tot la Suceava, pentru ca este un eveniment frumos, care in acest an a adunat in jur de 190 de fete. A fost o emulatie foarte mare”, a completat presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "FOTO| Selecţionata AJF Suceava a câştigat turneul „Fotbal şi Feminitate” la U14"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*