Din nou la Naţională

Antrenorul nationalei de handbal masculin, Eliodor Voica, a stabilit componenta lotului pentru ultimele doua partide din grupa a 6-a preliminara a Campionatului European din 2014. Printre acestia se afla si doi componenti ai echipei locale Universitatea Suceava, e vorba de portarul George Selaru si de interul dreapta Florin Acatrinei, unii dintre cei mai buni jucatori ai “studentilor” in ultimul sezon.

Lotul complet al echipei nationale a României va fi format din urmatorii jucatori, care se vor reuni duminica, la Bucuresti: portari – Selaru, Marocico, Grigoras; extreme stânga – Florea, Dospinescu, Asoltanei; interi stânga – Simicu, Ramba, Grasu; centri – Fenici, Rotaru; interi dreapta – Criciotoiu, Acatrinei, D. Grigoras; extreme dreapta – Cîmpan, Mihalcea; pivoti – Iancu, Talas, Cristescu.

Dat fiind faptul ca aceasta campanie nu a fost reusita pentru noi si nu avem niciun punct înaintea ultimelor doua meciuri, nu ne ramâne decât sa luam totul pozitiv, deschisi si sa privim partidele cu Slovenia si Islanda pentru acumularea de experienta. Mai ales pentru jucatorii tineri. Cred ca ar trebui sa reprezinte un punct de plecare pentru noua generatie, dar si competitiile viitoare„, a declarat antrenorul Eliodor Voica, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Tricolorii antrenati de Eliodor Voica au înregistrat anterior patru înfrângeri în preliminarii, 26-34 cu Slovenia, 30-37 cu Islanda, 31-34 si 25-31 cu Belarus si ocupa ultimul loc în grupa a 6-a, fara niciun punct. Dupa primele patru etape disputate, Islanda este lider, cu 8 puncte, urmata de Belarus (5) si de Slovenia (3).

România va juca în compania Sloveniei, la Bucuresti, în 12 iunie, iar cu Islanda, în deplasare, patru zile mai târziu. Primele doua clasate din fiecare dintre cele 7 grupe obtin calificarea la turneul final, plus o echipa de pe locul trei cu cea mai buna linie de clasament, din toate grupele. Romania nu s-a mai calificat la un turneu final de Campionat European din 1996, editie la care s-a clasat pe locul 9, cu actualul antrenor al reprezentativei, Eliodor Voica, în lotul de jucatori.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Din nou la Naţională"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*