Secţia de culte sportive

Consiliul Judeţean va fi partenerul Bisericii Armene, anul viitor, atunci cînd se vor împlini 500 de ani de la construirea Mănăstirii Hagigadar. Acest lucru a fost stabilit la întîlnirea pe care preotul Azad Mandalian şi arhimandritul Datev Hagopian au avut-o, de curand, cu arhicunoscutul Gheorghe Flutur.

Remarcând grija statului pentru cultură şi culte, şefii cluburilor locale de sport au trecut la planul B. Astfel, fiecare club va avea, începând din 2011, câte o secţie cu specializarea “culte sportive”, prin intermediul căreia intenţionează să atragă mai uşor fondurile nerambursabile din cutia milei de la Consiliul Judeţean.

Cel mai serios proiect este înaintat – aşa cum era de aşteptat – de către CS Universitatea, care a anunţat că va demara construcţia unui lăcaş de cult în incinta complexului LPS, în locul internatului pentru elevi, care oricum are şanse nule să fie dat în folosinţă în mandatul lui Funeriu. “Noi garantăm că 400 de enoriaşi ne vor călca cu religiozitate pragul sâmbătă de sâmbătă“, a precizat o sursă cu sutană din cadrul clubului.

Ideea va fi preluată şi de Rapid Suceava, care, în lipsa unor fonduri proprii de investiţii, se va rezuma la ridicarea unei simple troiţe în parcarea Areniului. Deocamdată nu se ştie ce hram va purta troiţa şi echipa.

Un alt proiect de acest gen va prinde contur în cartierul Burdujeni, la baza Ramiro. Acolo preafericiţii Ion Prichici şi Ciprian Anton vor deschide un monument comemorativ dedicat fotbalului sucevean. Depunerile de coroane si flori vor avea loc pe data de 8 februarie a fiecărui an, ziua trecerii în nefiinţă a AFC Cetatea.

Foto: Jupanu’


COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Secţia de culte sportive"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*