Sebi Gheorghe a debutat la Olimpiadă

La 40 de ani, Sebastian Gheorghe este in apogeul carierei de arbitru. Dupa ce in luna iunie a oficiat in premiera la EURO, la inceputul acestei saptamani, asistentul sucevean si-a trecut in CV primul meci arbitrat la Jocurile Olimpice.

Asistent intr-o brigada din care au mai facut parte centralul Ovidiu Hategan si tusierul Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe a debutat la Rio de Janeiro luni dimineata, in meciul dintre reprezentativa tarii gazda, Brazilia, si cea a Irakului, contand pentru etapa a doua a fazei grupelor din cadrul turneului olimpic masculin. Desfasurata pe stadionul Estadio Olimpico “Jaoa Havelange”, in prezenta a peste 65.000 de spectatori, partida s-a incheiat 0-0.

In alta ordine de idei, Ovidiu Hategan se afla pe lista largita a arbitrilor pentru Campionatul Mondial din 2018. Arbitrul de 36 de ani care a fost prezent si la Euro 2016 a fost invitat de FIFA la un seminar pe probleme de arbitraj. Evenimentul va avea loc în luna septembrie, în Elvetia, la Zurich, si vor participa 20 de „centrali” din Europa. Dintre acestia, în urma prestatiilor ulterioare, vor fi alesi cei care sa conduca meciuri la Campionatul Mondial din 2018, organizat în Rusia. Alaturi de centralul Ovidiu Hategan în Elvetia si asistentii acestuia Octavian Sovre si suceveanul Sebastian Gheorghe.

Sebastian Gheorghe a început arbitrajul în timpul liceului, la îndemnul tatalui sau, Constantin Gheorghe, si a debutat în Liga I în urma cu zece ani, la un meci între Gloria Bistrita si Sportul Studentesc. Actualul presedinte al Comisiei Judetene a Arbitrilor Suceava este asistent FIFA din anul 2009.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Sebi Gheorghe a debutat la Olimpiadă"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*