Sebastian Burlacu, în probe la Torino. Andrei Ițco: „Nu s-a plâns și n-a lipsit niciodată de la antrenamente”

Suceveanul Sebastian Burlacu (15 ani) va susține probe de joc la clubul de Serie A FC Torino, în perioada 12-15 februarie. Jucătorul pregătit de Andrei Ițco la LPS Suceava nu este la prima experiență de acest gen în Peninsulă.

În luna decembrie, mijlocașul originar din localitatea Frasin s-a aflat în probe la clubul de Serie B Ternana. Sebastian Burlacu a lăsat o impresie bună atunci, astfel că italienii l-au invitat la o nouă serie de teste, în perioada 18-21 februarie.

Antrenorul Andrei Ițco are doar cuvinte de laudă la adresa elevului său.

„Sebastian Burlacu este un copil deosebit, cu care lucrez de 11 ani, un copil care a progresat extraordinar de mult din toate punctele de vedere! Putem spune că are si o genă bună, stând foarte bine din punct de vedere fizic, genă venită de la ambii părinți! Ba mai mult, pe lângă talentul pe care îl moștenește de la tatăl său, Severian Burlacu, acesta practicând la rândul său sportul rege, Sebastian a reușit să progreseze timp de 11 ani, prin munca pe care am depus-o împreună zi de zi, indiferent de condițiile atmosferice, de vacanțe, de lipsurile pe care le-am avut, etc.

Pot spune, că în toți acești ani, nu l-am auzit niciodată pe acest copil să se plângă de ceva, sau să lipsească de la antrenamente, chiar dacă în primii ani a făcut naveta de la Frasin, unde locuiește! Postul pe care evoluează este de mijlocaș la închidere / mijlocaș central, acolo unde reușește să-și pună în evidență calitățile pe care le are, în special pasele decisive și șutul, dar și inteligența și creativitatea pe care le are în joc!

Chiar dacă este născut în anul 2008, Sebastian face parte din lotul grupei 2007, cu care am reușit să câștigăm mai multe trofee, cel mai recent fiind Turneul celor 4 Regiuni, turneu organizat în vara anului trecut în Germanaia. În ultima perioadă chiar a devenit căpitanul acestei echipe! Sebastian a fost făcut parte și din lotul național la categoria lui de vârstă, participând la un stagiu de pregărite si jocuri amicale desfășurate în Bulgaria!

Mă bucur pentru Sebastian, pentru că merită tot ceea ce este mai bun. Acest copil minunat merită să ajungă acolo unde își doreste și sunt convins că pe urmele lui vor mai fi și alți colegi din această grupă foarte bună. Este păcat că nu reușim să le oferim mai mult, să avem grijă de ei, de acești copii deosebiți, care zi de zi muncesc din greu pentru visul lor, visul de a ajunge fotbaliști ! Sunt mândru și bucuros că pot lucra zilnic cu asemenea copii, sunt mândru de Sebastian și am mare încredere în el!”, ne-a declarat Andrei Ițco.

LPS Suceava U17 - antrenor Andrei Ițco
LPS Suceava U17 – antrenor Andrei Ițco
Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *