Se reface vechea gardă

Rapid Suceava vrea sa monopolizeze piata locala de transferuri in vederea consolidarii lotului de jucatori cu care va ataca viitorul sezon al Ligii a 3-a. Gruparea “alb-visinie” si-a definitivat mai intai componenta stafful-tehnic, antrenorul Bogdan Tudoreanu urmand sa colaboreze pe banca tehnica a echipei cu Claudiu Sevaciuc, cel care va reveni pe Areni din postura de jucator si antrenor secund.

In privinta achizitiilor, rapidistii au deja certitudinea a trei jucatori noi in lot: Marius Romaniuc, rechemat in curtea “alb-visiniilor” dupa un periplu de jumatate de an la divizionara a patra Bucovina Fratautii Noi, si mijlocasii Vlad Stanescu si Florin Plamada, care vor reveni la matca dupa experientele ratate avute la matineu. “Romaniuc va juca 100% pentru noi, iar in ceea ce priveste situatia lui Stanescu si Fl. Plamada, cei doi sunt inca jucatorii nostri si sunt sigur ca patronul clubului va interveni pentru ca ambii sa evolueze la Rapid din toamna”, a precizat Bogdan Tudoreanu.

Seful bancii tehnice rapidiste mizeaza si pe revenirea contingentului de cinci jucatori care au parasit iarna trecuta gruparea “alb-visinii” in detrimentul rivalei Sporting Suceava. “Cei cinci formeaza un grup unit de jucatori si de aceea sunt convins ca odata cu revenirea lui Sevaciuc, vor da curs ofertei noastre si ceilalti: Negru, Oniu, Apetri si Pantea”, considera principalul “ceferistilor”.

Pe langa tintele de pe plan local, conducerea clubului intentioneaza sa-i mai “repatrieze” pe Gabriel Suleru, care in prima jumatate a acestui an a lasat fotbalul pentru un job in Anglia, precum si pe mijlocasul Paul Bosancu, iesit din gratiile divizionarei secunde FC Botosani.

De asemenea, portarul Catalin Pascal si fundasul Ionut Sava au sanse mari sa continue pe Areni, singurele prezente incerte in lotul pentru viitorul sezon fiind jucatorii din afara Sucevei. “Nu vrem sa tinem nici prea multi jucatori din afara orasului in lot, pentru ca aici intervin anumite cheltuieli mai mari legate de cazare. Din punctul nostru de vedere, al antrenorilor, preferam sa aducem un jucator bun, caruia sa-i oferim un salariu mai mare, dar care sa ne ajute in teren”, a explicat seful bancii tehnice de pe Areni, care are deja la dispozitie alti sapte jucatori ramasi la echipa din era “Radu”: Hrimiuc, Breniuc, Spatar, C. Ciurla, Ghiviziu, I. Plamada si Golofca.

Conducerea clubului a hotarat ca “alb-visinii” sa plece intr-un cantonament de vara in ultima decada a lunii iulie, imediat dupa disputarea primului tur din cadrul Cupei Romaniei, acolo unde Rapid Suceava are toate sansele sa intalneasca, pe data de 20 iulie, divizionara a patra Minerul Iacobeni, castigatoarea fazei zonale a competitiei. “A ramas sa ne reunim pe data de 4 iulie. In prima parte a pregatirilor vrem sa disputam si doua jocuri amicale pana la meciul de cupa din 20 iulie, dupa care vom pleca intr-un cantonament de zece zile. Locatia exacta a acestui stagiu va fi stabilita zilele viitoare, pentru ca avem doua variante in acest sens: Campulung sau Vatra-Dornei. Cert este ca, pana la plecarea in cantonament, ne vom definitiva si lotul de jucatori”, a conchis Tudoreanu.

Conform programarii initiale stabilita de Federatia Romana de Fotbal, viitoarea editie de campionat a Ligii a 3-a va debuta pe data de 19 august, componenta celor sase serii si tintarul exact al jocurilor urmand sa fie stabilite pe 4 iulie, cu ocazia urmatoarei sedinte a Comitetului Executiv.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Se reface vechea gardă"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*