Se amână startul Ligii a II-a

Rapid Cfr Suceava ar putea in Liga a 2-a cu doua saptamani mai tarziu decat era prevazut initial. Conform mai multor membri ai Comitetului Executiv din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, prima etapa din noul sezon al esalonului secund va fi reprogramata pentru data de 1 septembrie, decizia de amanare fiind luata ca urmare a problemelor financiare cu care se confrunta cluburile participante si a temperaturilor ridicate din luna august. “Este greu. Majoritatea echipelor de liga a 2-a s-au înscris, dar au probleme financiare mari. Vom sti mai multe dupa data de 30 iulie“, a precizat botosaneanul Cornel Sfaiter, reprezentatul echipelor de Liga a 2-a in Comitetul Executiv. “Cel mai probabil se vor face doua serii de câte 14 echipe si se va drumul asa. Nu se mai pune problema completarii locurilor vacante, asa ca se va începe campionatul mai târziu“, a punctat si galateanul Auras Brasoveanu, initiatorul proiectului ligii profesioniste a echipelor din Liga a 2-a.

In conditiile in care Astra II Giurgiu si Alro Slatina s-au retras deja din campionat, iar prezenta celor de la Fcm Bacau si CS Buftea ridica mari semne de intrebare, Rapid Suceava ar putea evolua intr-o serie de doar 14 echipe, din care vor mai face parte: Sportul Studentesc, Delta Tulcea, Sageata Navodari, FC Botosani, CF Braila, Farul Constanta, Callatis Mangalia, Dunarea Galati, CS Otopeni, Dinamo II Bucuresti, Chindia Targoviste, si nou-promovatele Unirea Slobozia si ACS Corona Brasov. La finalul sezonului 2012/13 al Ligii a 2-a, vor retrograda echipele clasate de la locul 12 (inclusiv) in jos.

Programul jocurilor va fi stabilit pe 9 august, cand are loc o noua sedinta a Comitetului Executiv. Avand in vedere ca Rapid Suceava este nou promovata, gruparea “ceferista” va incepe campionatul pe stadionul Areni, iar antrenorul Ovidiu Murariu isi doreste un adversar abordabil in prima etapa. “Este clar ca vom juca cu toate, dar este foarte importanta evolutia de pe teren propriu din prima etapa, cand ne dorim sa jucam cu o echipa pe care sa o putem invinge”, a declarat Murariu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *