FOTO| “Scutul Bucovinei”

Ediţia a 7-a a turneul de rugby pentru copii „Scutul Bucovinei” a avut succesul scontat. Peste 200 de copii şi juniori, legitimaţi şi nelegitimaţi, au participat la competiţia organizată de profesorul Codrin Prorociuc, duminică, în localitatea Luncuşoara.

La ediţia a 7-a a Scutului Bucovinei au luat parte echipele CSŞ Bârlad, CSŞ Gura Humorului, CSM Suceava, LPS Suceava, Şcoala Ipoteşti, Şcoala Udeşti, Şcoala Cornu Lungii şi Club Venus Rugby Piatra Neamţ. Participanţii, băieţi şi fete, s-au duelat pe parcursul a patru ore la categoriile de vârstă sub 16 ani, sub 14 ani şi sub 12 ani.

“Scutul Bucovinei” a fost organizat în acest an de profesorul Codrin Prorociuc, cu sprijinul Şcolii Gimnaziale “Academician Haralambie Mihaescu” Udeşti, Primăriei Udeşti, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Codrin Prorociuc 1“Chiar daca am avut ceva emotii, pana la urma vremea a fost foarte buna. In primul rand, vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au ajutat si au fost prezenti la aceasta competitie. Din rugby toti au de castigat, in primul rand este un sport care leaga prietenii pe viata. Sper ca in viitor acest eveniment sa intre si in inimile oamenilor din comuna Udesti si sa facem si alte competitii de acest fel in zona. Copii sunt, mai greu este cu sponsorii. Fara bani nu faci nimic”, a declarat amfitrionul evenimentului, Codrin Prorociuc.

DSC_8371

Competiţia a fost susţinută financiar şi de foştii mari rugbyşti suceveni Viorel şi Mitică Negru, originari din comuna Udeşti. „Este extraordinar sa vin acasa si sa gasesc terenul plin de copii din Moldova. Competitia vad ca este foarte bine organizata, copiii au dorinta de joc si de victorie. Ne place faptul ca s-a facut acest eveniment la noi in comuna si sper sa continuam aceasta traditie an de an. Noi suntem alaturi de rugby de atatia ani, la inceput am fost cu trupul si sufletul, apoi ani de-a randul si financiar, si incercam si acum, pe cat posibil, sa ajutam cu ce putem. In timpurile astea grele, orice mana intinsa este binevenita”, a spus Viorel Negru.

Gabriela BalanLa evenimentul de duminică a participat şi directorul de dezvoltare pe zona Moldova, Gabriela Bălan. „Mi se pare o actiune foarte frumoasa, in primul rand as dori sa felicit organizatorii pentru munca depusa. Eu am organizat doua turnee la Iasi si stiu ce inseamna sa umbli si sa cauti, sa convingi si sa inviti lumea. Sunt incantata ca vremea este foarte frumoasa si ca sunt foarte multi copii care joaca. Noi tot timpul spunem ca cele mai mari valori pleaca din Moldova, inclusiv cei din Bucuresti ne spun lucrul acesta, daca nu se face rugby in Moldova nu mai avem gramada. Trebuie sa mergem sa implementam acest sport pana in cel mai mic satuc. Incepem cu rugby-tag si apoi incercam sa facem cat mai multe echipe de mini-rugby. Daca am crea multe echipe, am putea sa facem turnee regionale, si atunci costurile ar fi mult mai mici. Decat sa faci o deplasare la Cluj, mai degraba te duci pana la Iasi sau pana la Pascani”, a marturisit reprezentantul Federatiei Romana de Rugby.

“Scutul Bucovinei” a fost organizat prima dată în anul 2009, la iniţiativa fostului preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Rugby Suceava, Bogdan Manea. Precedentele şase editii s-au desfăşurat în Suceava, Adâncata, Valea Moldovei si Cornu Luncii.

DSC_8313

“Editia a 7-a a Scutul Bucovinei reprezinta un nou inceput. Începând din 2009, în fiecare an am reuşit să evidenţiem mai mulţi jucători care au făcut parte ulterior din echipele care ne reprezintă în competiţiile naţionale”, a spus inspectorul Directiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava, Petru Enache, partener tradiţional al acestui turneu.

Vezi o galerie FOTO de la acest eveniment!
Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *