Școala “Ion Creangă” a luat titlul național

Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic Sportiv din Izvorani a gazduit, zilele trecute, intrecerilor finale de handbal masculin din cadrul celei de a treia editii a Gimnaziadei, o competitie scolara sportiva sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, alaturi de Ministerul Educatiei Nationale si zece federatii nationale ale sporturilor implicate.

Handbalisti condusi de Alexandrina Jijie si Vasile Boca au început destul de greu competitia, reusind sa câstige meciul inaugural, împotriva echipei Scolii Gimnaziale ,, Constantin Brâncusi’’ din Medgidia, cu scorul de 28-27, la capatul unui joc în care au fost condusi 14-9 la pauza.

În jocul al doilea din grupa sucevenii au învins fara probleme, scor 37-11, Scoala Gimnaziala nr. 40 Bucuresti, iar in ultimul meci s-au impus din nou destul de clar, scor 35-24, in fata celor de la LPS Banatul Timisoara.

Câstigatoare a grupei A cu maximum de puncte, echipa suceveana a întâlnit în semifinala competitiei echipa Scolii Gimnaziale “Nicolae Iorga” din Baia Mare. Meciul a fost unul echilibrat pe toata durata sa, ambele echipe aflându-se pe rând la conducerea, pentru ca scorul final sa fie 32-31 în favoarea sucevenilor. Acestia aveau sa întâlneasca din nou în finala mare a competitiei adversara din primul joc, Scoala Gimnaziala “Constantin Brâncusi” din Medgidia. Spre deosebire de jocul din faza grupelor, sucevenii s-au aflat mai tot timpul la conducere, reusind sa intre la pauza cu un gol avans, 13-12. Repriza secunda a fost la fel de echilibrata, scorul final fiind 26-24, rezultat prin care Scoala Gimnaziala “Ion Creanga’’ Suceava s-a incununat cu titlul de campioana a Gimnaziadei  la handbal masculin.

Pe lânga medaliile de aur, echipa sucevena a pus mâna si pe unul dintre premiile individuale, Daniel Stanciuc fiind declarat cel mai bun aparator din aceasta competitie.

Scoala Gimnaziala “Ion Creanga” a mizat pe urmatorul lot de jucatori: Dan Gaspar, Alexandru Balasa, Catalin Zaritchi, Claudiu Stejar, Florin Boaru, Razvan Ioan, Daniel Stanciuc, Emilian Hutuleac, Bogdan Câra, Sebastian Spatariu, Alexandru Reut si Stefan Pascut. Profesor: Alexandrina Jijie si Vasile Boca.

Îi felicit pe baieti pentru aceasta performanta, au muncit mult si cred ca meritam acest titlu. Nivelul competitiei a fost unul crescut, între primele patru clasate aflându-se scoli care, la fel ca si noi, au în componenta majoritatea sportivilor proveniti de la cluburi sportive puternice: CSS Medgidia sau Academia de Handal Minaur Baia Mare, echipe cu care ne vom întâlni din nou în cadrul turneului final, organizat de FRH la Satu Mare. Vreau sa multumesc tuturor domnilor profesori ai scolii pentru faptul ca îi sprijina si înteleg pe copii, majoritatea dintre ei fiind si elevi buni, dar în mod special conducerii scolii care ne pune la dispozitie ceea ce avem nevoie pentru buna desfasurare a activitatilor, precum si conducerii CSU Suceava, pentru tot spijinul acordat”, a declarat profesorul Vasile Boca.

Proiectul <<Readucerea handbalului în scoala>>, coordonat de catre decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul USV, Petru Ghervan, a luat nastere în anul 2014, în parteneriat cu Scoala Gimnaziala “Ion Creanga”. Pe masura ce acesti copii au crescut, au început sa apara si primele rezultate, scoala reusind sa se califice la etapele regionale ale Gimnaziadei trei ani la rand, de fiecare data clasandu-se pe podium. Toate eforturile depuse, toate sacrificiile, au meritat din plin, în mai putin de un an handbalistii nostri cucerind doua titluri de Campioni ai României, la handbal primar mixt (iunie 2017) si handbal baieti (mai 2018). Ma bucura nespus aceste performante, sunt mândra de elevii nostri, sper ca macar unii dintre ei sa încerce sa-si contureze o cariera în handbal. Mai sper si ca ei sa devina modele pentru alti copii, care sa-si doreasca sa joace handbal, fie ca o fac la noi la scoala sau în alta parte. Doresc sa multumesc copiilor care au luptat exemplar pâna în ultima secunda, parintilor care ne-au fost mereu alaturi, partenerilor de la CSU Suceava, domnilor Petru Ghervan si Sorin Rata’’, a adaugat Alexandrina Jijie, antrenor si director adjunct in cadrul Scolii Gimnaziale “Ion Creanga” din Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Școala “Ion Creangă” a luat titlul național"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*